tienermeisjes studeert in haar kamer

Je tiener begint te studeren in 17 simpele stappen

7/06/2024

Het is weer de tijd van het jaar: examens! Je tiener moet studeren, maar daar heeft hij niet altijd evenveel zin in (understatement). Die opstart gaat dan ook niet altijd van een leien dakje: 

 1. Je tiener zucht omdat hij moet studeren. Jij hebt echt géén idee hoe zwaar zijn leven wel is. En hoe hels dat studeren is. Het is gewoon onmenselijk! 
 2. Hij gaat aan zijn bureau zitten en besluit dat die eerst dringend moet opgeruimd worden. Dat zorgt voor een opgeruimde geest, nietwaar, zo kan je beter studeren. 
 3. Aan een opgeruimd bureau haalt hij zijn boeken boven. Tenminste, dat was het plan – maar hij merkt al snel dat hij een deeltje van de cursus mist. Oeps! 
 4. Snel een hulplijn bellen; gelukkig kan een klasgenoot het ontbrekende deel doorsturen. 
 5. Even door de cursus bladeren. Waar ging het ook alweer over? Nog meer gezucht: juist, het ging dáár over. 
 6. Je tiener vraagt zich luidop af wat het nut er eigenlijk van is dat hij dat moet kennen. ‘Zeg eens eerlijk, gebruik jij de stelling van Pythagoras óóit?!’ 
 7. Hij besluit eerst even aan iedereen in de omgeving te laten weten dat hij er echt geen zin in heeft. En dat moet natuurlijk via TikTok, Snapchat én Whatsapp. 
 8. Nu hij die smartphone toch in zijn handen heeft, is dat natuurlijk hét moment om even door al die apps te scrollen. Stel je voor dat er net iets superp belangrijks is gepost! 
 9. Vol goeie moed gaat hij dan toch aan de slag en begint een samenvatting te maken.
 10. Dat gaat het best met de nodige kleurtjes – eerst alle stiften en balpennen uithalen en in een logische volgorde leggen. Dat werkt veel gemakkelijker! 
 11. Je tiener heeft het gevoel dat er nog iets ontbreekt. Juist, een streepje motiverende muziek. 
 12. Hij belandt even (echt héél even maar!) op een zijspoor, want hij moet natuurlijk eerst een stimulerende blok-playlist samenstellen. 
 13. Eens mens zou er honger van krijgen. Snel een snackje halen in de keuken.  
 14. Dorst heeft hij ook. Naar het schijnt kan je beter studeren als je voldoende hebt gedronken, dus snel die drinkfles nog even vullen. 
 15. Met een gevulde maag, aan een opgeruimd bureau en met de juiste achtergrondmuziek is hij er helemaal klaar voor. Let’s do this
 16. Waar was hij nu ook alweer gebleven? 
 17. Oh, is het al zo laat? Dat is wel genoeg gestudeerd, tijd voor een pauze!
   

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes