FlexiQ

Leuke gezelschapsspellen die flexibel denken stimuleren (en we mogen er 6 weggeven!)

5/05/2023

Flexibel denken is dé sleutel tot creativiteit en innovatie. Niet alleen helpt flexibel denken om nieuwe ideeën te ontwikkelen en nieuwe verbanden te leggen, het zorgt ook voor meer veerkracht. Want door flexibel te denken, kan je je beter aanpassen aan een veranderende omgeving. Het is dus een goed idee om dat flexibel denken te stimuleren. En als dat kan aan de hand van toffe gezelschapsspellen, dan is dat helemaal een win-win natuurlijk! 

FlexiQ

De nieuwe FlexiQ-spellen in het gamma van Asmodee spelen daar helemaal op in. Elk van de 8 spellen uit deze reeks helpt om zes vaardigheden te ontwikkelen die cognitieve flexibiliteit versterken: focus & herfocus, probleemoplossend denken, werkgeheugen trainen, meerdere opties overwegen, van perspectief wisselen en verbindingen maken. 

“Spellen doen sowieso altijd nadenken, maar met deze reeks zijn we nog een stapje verder gegaan", zegt Peter Robberecht van FlexiQ. “Cognitieve flexibiliteit is een echte levensvaardigheid die kinderen vooruithelpt. Het ontwikkelen van hun aanpassingsvermogen stelt jongeren én volwassenen in staat hun volledige potentieel te bereiken in een steeds veranderende wereld. Om hen voor te bereiden op hun volgende keuze. Hun volgende stap. Hun toekomst!"

Switch it! 

Switch it! is een eenvoudig kaartspel voor het hele gezin. Draai een kaart om, doorzoek een rommelige kamer en probeer als eerste de kleur of het voorwerp te vinden dat het meest voorkomt. Elke kaart die wordt omgedraaid, verandert de omstandigheden om een correcte oplossing te vinden. En drie speciale voorwerpen ‘switchen’ alles nog meer om! 

Hands Up! 

Hands Up! is een slim kaartspel voor het hele gezin. Dieven zijn stiekem het museum binnengedrongen en proberen er alle diamanten te stelen. Als bewakingsagent moet je proberen de diefstallen te zien en de dieven te vatten zonder vals alarm te slaan! Grijp als eerste de oranje diamant, duid de diefstal aan en verzamel kaarten. Er zijn twee spelniveaus: ‘stroom uit’ en ‘stroom aan’. Bij het spelniveau ‘stroom aan’ zetten de speciale kaarten Licht uit en Veiligheidscamera de boel nog meer op zijn kop!

Hands Up

Orbito 

Orbito is een vlot strategisch spel voor twee spelers. Leg om de beurt één van je knikkers op het spelbord en probeer vier knikkers van jouw kleur in een horizontale, verticale of diagonale lijn te krijgen. Beëindig je beurt door de Orbito-knop in te drukken. Daardoor verschuiven alle knikkers één positie in hun ‘orbit’ zodat alle knikkers tijdens elke beurt van plaats veranderen. Zo daagt Orbito, zelfs met vooraf bepaalde ‘orbits’ het aanpassingsvermogen uit van de meest ervaren spelers.

FlexiQ

Win! 

Leuk nieuws: we mogen van deze drie fijne spellen telkens twee exemplaren weggeven! Wil jij graag kans maken?

Vul dan vóór 4 juni 2023 - 23u59 onderstaand wedstrijdformulier in, en wie weet spelen jullie binnenkort één van deze uitdagende spellen thuis! 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes