8191fi.jpg

Menstruatie-ondergoed, ja of nee? Deze 3 tieners testten het uit!

13/05/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Het wordt door sommigen als dé uitvinding van de laatste jaren genoemd: het menstruatie ondergoed! Geen gedoe meer met tampons en maandverband, gewoon een goed zittende slip en je bent vertrokken. Maar is het wel zo handig en comfy als men beweert? Tieners in huis testte het uit! Lees hieronder wat Maud, Lotte en Nena van hun zelfgekozen Moodiesundies vonden. 

* Moodies geeft aan elke Tieners in huis-volger 15% korting bij aankoop van een menstruatieslip voor tieners of voor dames. Gebruik hiervoor de kortingscode Tiener15.

Why oh why?

De reden om de Moodies te testen was bij elk meisje anders. Voor Lotte speelde de milieuvriendelijkheid een grote rol. (Je kunt de broekjes gewoon wassen en opnieuw dragen.) Maud zocht iets wat ze vooral ’s nachts kan dragen (zonder te lekken) en Nena vond het wel eens spannend om een review te schrijven. 

meisje met broek

Liefde op het eerste zicht?

De meisjes vonden het alle drie aangenaam dat de broekjes eruitzien als een gewone slip: sportief, goede kwaliteit en ook leuk dat er verschillende modellen en kleuren zijn om uit te kiezen. Toen ze de slip aanhadden viel het op dat deze goed aansluit (zonder aan de billen te zwabberen). De verdikking voelt zacht en is daarom zeker niet hinderlijk. Het voelt eigenlijk best aan als een gewone onderbroek. 

Last van geurtjes of lekken?

De grootste vrees was dat het broekje zou gaan ruiken of lekken na enkel uren. Het antwoord daarop is volmondig: NEE! Geen geurtjes die vrijkomen en ook lekken zijn er bij het testen niet geweest. Joepie! 

When oh when?

Wanneer de meiden de broekjes testten liep nogal uiteen. De ene droeg hem op de dag dat ze ongesteld moest worden. Het gaf haar een veilig gevoel en ze moest geen inlegkruisje of maandverband dragen. Ook tijdens de laatste dagen, met minder bloedverlies werd een Moodie getest. Iemand probeerde de combinatie met een maandverband: de dag starten met een Moodie + maandverband en dan ’s middags het maandverband weggooien en enkel met de Moodie verder. 

En weet je wanneer het broekje ook heel erg van pas komt? Tijdens het sporten! 

waslijn

Moodies, waarom wel?

  • Volgens de jonge dames zitten de broekjes super comfy, zijn ze gemakkelijk in gebruik en dat het milieuvriendelijk is, is mooi meegenomen. 
  • De mama’s zijn aangenaam verrast dat de broekjes zo gemakkelijk te wassen zijn. In het pakketje zat een duidelijke instructie van hoe je de slips kunt wassen. Heel gemakkelijk en handig! 

Moodies, waarom niet?

  • De broekjes zijn niet goedkoop (maar als je rekent wat je uitspaart in maandverband of tampons, dan verdien je op termijn de prijs terug).
  • Maud wilde graag nòg meer kleurtjes om uit te kiezen ;-) en vroeg zich af of er een bijhorend tasje bestaat om een extra Moodie mee te nemen naar school. Goed nieuws voor Maud, want dit tasje bestaat al! 
  • En als er één reden is om geen Moodie aan te schaffen, dan is het wel dat je er nooit genoeg van hebt! Eens je er eentje draagt, wil je er gegarandeerd nog meer ;-) 

Conclusie

‘Zeer goed product waarvan er zeker nog in onze kast zullen belanden.’ 

‘Bedankt voor het testen, wij zijn fan!!’ schrijft Maud als afsluiter bij haar review. 

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Moodies. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.