7961fi.jpg

Uitgetest: Bijlessen voor de tiener van BijlesHuis

21/02/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Op welk moment beslis je om bijlessen te nemen voor je tiener? Ik vond het moeilijk in te schatten of het echt nodig was. Overdreef ik nu niet? Zou het niet gewoon vanzelf goedkomen? 

De situatie

Onze dochter heeft in de lagere school nooit leerproblemen gehad. Maar toen kwam het middelbaar… en werd het hier en daar toch wat lastig. Geen idee of corona (leerachterstand?) er iets mee te maken heeft, maar in elk geval gaan de punten van vooral wiskunde bergaf. 

Ik ben niet zo’n moeder die uren naast mijn kind zit om met het huiswerk te helpen - alle respect voor moeders die dat wel doen - maar ik heb er geen geduld voor en daarbij heb ik totaal geen wiskundig inzicht (zo moeder zo dochter). Daarom zocht ik naar een andere oplossing om uit de rode cijfers te raken… 

wiskunde

De oplossing

Via via leerden we BijlesHuis kennen. Eerst had ik mijn twijfels – is bijles echt nodig? – maar nadat ik heel wat positieve ervaringen hoorde, nam ik toch een kijkje op de site. 

Fysieke of online lessen?

Beiden hebben voordelen, maar ik heb toch een lichte voorkeur voor fysieke lessen. Aangezien we niet in een grote stad wonen, vreesde ik dat we ons ver gingen moeten verplaatsen voor de lessen. Maar mijn vrees bleek onterecht! 

Via de site vroeg ik gratis informatie aan. Nog dezelfde dag kreeg ik de vriendelijke Timothy aan de lijn die aandachtig luisterde naar mijn moederlijke verzuchtingen. Hij stelde me een lessenpakket van 8 uur voor (meer kan indien nodig) en beloofde me op zoek te gaan naar een leraar in de buurt. 

De volgende dag kreeg ik al een mailtje dat hij een lesgever gevonden had… in onze straat! Het bleek daarbij een gepensioneerde leraar te zijn van mijn eigen middelbare school. De wereld is klein. Dat het zo lokaal bleef, vond ik wel leuk. Hoewel we tegenwoordig ook een leraar van de andere kant van België probleemloos in ons huis kunnen streamen natuurlijk. 

bijles

Eerste les

De volgende dag belde Leraar Swa me om af te spreken. De lessen mochten zowel bij ons thuis als bij hem doorgaan, maar omdat hij het handig vond dat één van de ouders de eerste les kon meevolgen (of toch een deel), spraken we bij ons thuis af. Moeder enthousiast, dochter wat minder… enfin, je kent het wel. 
Maar toen Swa binnenkwam, was het ijs meteen gebroken. Dat hij jaren ervaring met jongeren heeft, was meteen duidelijk. Heel rustig ging hij van start en rust bleek het themawoord voor de rest van de les. Wat een engelengeduld die man heeft. Ik was al lang gillend weggelopen van die hangende tiener. De les heeft uiteindelijk 1,5 uur geduurd en hij bleef alles haarfijn uitleggen tot ze het snapte. Tijdens de eerste les hebben ze vooral haar (slechte) examen overlopen en bekeken waar de fouten zaten. 

Vervolg

De volgende lessen werden in samenspraak met Swa vastgelegd, volledig op het ritme van onze dochter. Het huiswerk dat ze op school had gekregen, heeft ze bij Swa in de bus mogen steken en ze hebben het de volgende les samen overlopen. 

Ondertussen zijn we een paar weken verder en je raadt het nooit: de dochter was geslaagd voor haar toets! Het was echt fijn om haar zo trots te zien. Het zelfvertrouwen dat voor de kerstvakantie weggeëbd was, komt stukje bij beetje terug. We zijn op de goeie weg!  

Conclusie

Ik geef toe dat het een drempel was om bijlessen te nemen (overdreef ik nu niet?), maar ik ben heel blij dat we het gedaan hebben. Een uitblinker in wiskunde zal de dochter wellicht niet worden, maar we merken wel dat de bijlessen haar goed doen. We gaan er alvast nog even mee door tot ze de basis helemaal beet heeft en alleen verder kan. 

Voordelen van BijlesHuis

  • Bijleshuis is lokaal: Ze zoeken een geschikte leerkracht bij jou in de buurt (Waar vind je anders zelf snel een goeie leerkracht die bijlessen geeft?) En als het in het slechtst geval niet klikt, dan zoeken ze een andere leraar. 
  • De leerkrachten zijn gescreend op diploma, kennis, ervaring, goed gedrag en zeden… Je kan er dus zeker van zijn dat je betaalt voor een serieuze leraar en niet opgelicht wordt. 
  • Geen ruzies tussen ouder en kind tijdens het studeren of huiswerk maken. Hoera, rust in huis!
  • Eén op één begeleiding (in de klas durft de dochter niet altijd om extra uitleg te vragen)
  • Aangepast pakket naar onze wensen: het aantal lessen en de frequentie bepalen we zelf. Zo plannen we bijvoorbeeld voor een grote toets een extra lesje in. 
  • Het voordeel van de online lessen is dat ze bij het zoeken van de ideale leerkracht niet plaatsgebonden zijn. De lessen zijn heel interactief, je kan je scherm delen en samen aantekeningen en oefeningen maken op een digitaal schoolbord, je bestanden van school uploaden en bewerken... 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met BijlesHuis. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes