6128fi.jpg

15x wat ik niet zal missen aan de babyperiode

3/08/2023

Ik ben geen babymama. Zo, ik heb het gezegd. Hoe meer zelfstandigheid, hoe liever ik het heb. Ik ben ook niet zo’n mama die bij elke foto van haar kinderen #stopdetijd schrijft, of die elk jaar op de geboortedatum vol nostalgie haar bevallingen herbeleeft. Ik ben net blij dat ze ouder worden. 

Deze dingen ga ik alleszins niet missen aan de babyperiode:

 1. Het gesleur met de maxi-cosi. Het is en blijft een verschrikkelijk lomp ding! Voor mij was het aftellen naar de dag dat ze in een autostoeltje mochten.
 2. De slapeloze nachten. Ik stond twee keer achteraan in de rij toen de slaapcapaciteiten werden uitgedeeld. Ik was al bijna vergeten dat je het gevoel hebt in Guantanamo te zitten als een baby je elk halfuur wakker maakt. Vermoeidheid maakt een ander mens van je.
 3. Hoe verschrikkelijk moeilijk het is om een baby zijn neusje te spoelen. En hoeveel snot baby’s kunnen hebben! Winter en zomer, snottebellen zijn een vaste waarde in babyland.
 4. Hoe weinig tijd je dat eerste jaar hebt. Ik mis het niet, de tijd dat vijf minuten ongestoord douchen aanvoelde als een mini-wellness.
 5. Hoeveel kakapampers zo’n klein ding kan produceren. Poonami!
 6. Niet weten wat ze nodig hebben. Als moeder wordt er van je verwacht dat je bij een bepaald huiltje weet wat ze willen. Mijn kinderen huilden gewoon altijd op dezelfde manier. En ik moest maar raden wat er aan de hand was.
 7. Wat een gevecht het kan zijn om een pamper te verwisselen.
 8. Tandjes krijgen. Slapeloze nachten, hangerig zijn en machteloos moeten toekijken hoe ze afzien.
 9. Kolven. Geen verdere uitleg nodig zeker?
 10. Je dagen indelen naar dutjes en eetmomenten.
 11. Hoe vaak ze in die eerste winter ziek worden.
 12. Hoe je een groentepapje maakt. Hoeveel patatjes t.o.v. groente? En hoeveel vlees ook alweer?
 13. Hoe zielig het is als ze gevaccineerd moeten worden.
 14. Die mini-kleertjes over dat al even kleine lijfje wurmen.
 15. Hoe gemakkelijk ze in slaap vallen bovenop jou en hoe schattig het is als ze dan snurken en hoe lekker dat hoofdje ruikt (Ok, dat ga ik wel een beetje missen.)

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes