8211fi.jpg

9 redenen waarom een draagzak een echte must-have is

24/05/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Je baby of peuter dragen biedt alleen maar voordelen, zowel voor je kleintje als voor jezelf. Je kan je baby’tje al meteen na de geboorte dragen en daar kunnen jullie mee doorgaan zolang jullie je daar comfortabel bij voelen. We zetten 9 voordelen op een rijtje:

 1. Geborgen gevoel
  Je kleintje heeft negen maanden in je buik gezeten, en heeft daarna een grote behoefte aan warmte, aanraking en liefde. Je baby dragen is de perfecte manier om die huidhonger te stillen. En geen zorgen: je kan een kleine baby écht niet verwennen door hem te dragen!
 2. Minder gehuil
  Net doordat je kleintje zich zo geborgen en veilig voelt, huilt hij minder. Baby’s zouden tot 40% minder vaak huilen wanneer ze gedragen worden!
 3. Troost bij krampjes of reflux
  Als je baby’tje last heeft van krampjes of reflux, dan kan een draagzak helpen om hem te troosten. Niet alleen zorgt jouw nabijheid voor extra rust en een veilig gevoel, je baby dragen zorgt ook voor minder last: je kindje zit rechtop en met de knietjes omhoog, waardoor de darmpjes ontspannen en er minder melk terugvloeit.
 4. Natuurlijke houding
  Als je je kindje draagt in de M-houding, zit hij in een natuurlijke en veilige positie voor de groei en ontwikkeling van de ruggengraat, het hoofdje, de nek en de heupjes.
 5. Bescherming
  Als het wat te druk is, kan je kindje dicht tegen je aanliggen en zich wat afsluiten van de overweldigende omgeving. Zo wordt hij rustig, lekker dicht bij mama.  Daarnaast scherm je je kindje in de draagzak ook af van grijpgrage mensen.
 6. Borstvoeding
  Je kindje dragen is ook een aanrader als je borstvoeding geeft: doordat je kindje zo dichtbij is, merk je het snel op als je kindje honger begint te krijgen. Bovendien wordt je melkproductie op die manier ook gestimuleerd.
 7. Handen vrij
  Je kindje dragen is praktisch: je hebt je handen vrij om ondertussen andere dingen te doen. De trein nemen, trappen doen, grote broer of zus een handje geven of het huishouden runnen: met de draagzak ben je mobiel en heb je je handen vrij.
 8. Handig in gebruik
  Een draagzak is erg handig in gebruik: geen geknoei met knopen. Plaats je kindje in de draagzak, pas die aan zodat hij comfortabel zit voor jou én je kindje en jullie zijn klaar om te gaan!
 9. Langer dragen
  Met een draagzak kan je je kindje langer dragen dan gewoon op de arm. Het is bovendien  een stuk ergonomischer dan de hele tijd met je kindje op de arm of op je heup rond te lopen. Je rug zal je dankbaar zijn ;-).

tula

Tula Linnencollectie

De draagzakken uit de Tula linnencollectie bieden bovendien nog heel wat bijkomende voordelen:

 1. Volledig natuurlijk
  De draagzakken worden gemaakt van een geweven mix van 52% linnen, gemaakt van vlas, en 48% katoen. De perfecte mix van sterkte én zachtheid, en duurzaam bovendien.
 2. Koel
  Linnen is een natuurlijke en ademende stof die biologisch afbreekbaar is. Maar wat meer is: linnen houdt het lichaam koel, zodat het in elk seizoen aangenaam is om je kleintje te dragen en te knuffelen.
 3. Comfort
  De draagzakken uit de Tula linnencollectie bestaan in twee populaire draagstijlen: de Explore en de Free-To-Grow. Die zijn veelzijdig, eenvoudig te verstellen en hebben een gestroomlijnde vulling, waardoor ze heel comfortabel zijn. Ze zijn geschikt voor kleintjes vanaf 3,2kg tot kleuters van 20,4kg.
 4. Moderne look
  De draagzakken hebben een verfijnde en moderne esthetiek: de elementen zijn eenvoudig en passen helemaal bij het natuurlijke karakter van het linnen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Tula. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.