hema winkel

Oeps, foutje! Hema linkt seksspeeltje aan baby in folder

24/02/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Winkelketen Hema riep onlangs een reclamefolder terug, nadat er heel wat ophef over was ontstaan. De reden? Op de voorpagina van de folder stond een foto van een baby, met als covertitel ‘Alles voor jou en je baby. Van speen tot seksspeeltje’. De verontwaardigde reacties bleven niet lang uit.

Ophef rond reclamefolder Hema

"Een onhandige keuze", reageerde de Nederlandse winkelketen. De folder is maakt reclame voor producten die je als ouder zowel voor je baby als voor jezelf kan gebruiken.

Maar door de ongelukkige cover is hij dus al even snel verdwenen als hij werd gelanceerd.

Geen bewuste link tussen baby’s en seksspeeltjes

Op social media kreeg Hema een storm van negatieve reacties over zich heen. “Haal hem weg. Namens iedereen met enige normen en waarden, bedankt”, schreef de Nederlandse radio-dj Tannaz Hajebi op TikTok bij een filmpje waarin ze commentaar gaf op de folder.

“Is dit nu normaal. Dit gaat toch te ver?”, reageerde iemand anders op X.

Hema had begrip voor de verontwaardiging. Het idee achter de campagne was dat ouders zichzelf soms weleens voorbij lopen, en dat ze ook aan zichzelf en hun eigen persoonlijke verzorging mogen denken, legt de woordvoerder uit.

“We hoopten ouders een steuntje in de rug te geven. Het is een magazine met alles voor jou en je baby. Het is natuurlijk nooit onze bedoeling geweest om een link te leggen tussen baby's en seksspeeltjes.”

Machtig publiek

Tja, sociale media en het publiek zijn anno 2024 genadeloos. En hebben dus wel wat te zeggen. Of we zelf zo geshockeerd waren? En die link zo onthutsend of immoreel vinden? Valt nog wel mee.

Had je me er niet op gewezen, had ik het eerlijk gezegd misschien niet eens opgemerkt. Oeps.

 

Bron: hln.be

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes