4538fi.jpg

Borstvoeding romantisch?

30/11/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Ik ben mama van twee kinderen. Mijn eerste kindje kreeg borstvoeding en ook mijn kleinste spruit krijg moedermelk. Maar de vragen en de reacties over borstvoeding steken me soms tegen. Elke keer voelt het zo benauwend als mensen ernaar vragen. 'Geef je borst of kunstvoeding?'  Met dan vaak meteen de (goedbedoelde) commentaar: 'Borstvoeding is het beste voor je kind. Iets mooiers bestaat niet!' Mijn enige reactie op zulke vragen en commentaren zeg ik maar beter niet te luid: ‘Hier krijg je toch kotsneiging van?’

Het gaat allemaal zo vlot

Even nog wat specifieker mijn situatie: ik maak meer dan genoeg melk aan. Er ligt 785 ml in de vriezer klaar, en kind twee is nog maar net een maand. Geen pijnlijke tepels, wel veel lekkage. Dochterlief slaapt nu 's nachts al 6 uur tussen de voedingen (met goedkeuring van specialisten).

In het kort dus: niets om over te klagen, ik zweef ook echt op een roze wolk :-)

Nee, het is niet zoveel beter

Waarom klaag ik dan? Nou, ik vind het vooral vervelend dat mensen je proberen te overtuigen dat borstvoeding iets fantastisch is, en dat je een veel betere band hebt met je kind door de borstvoeding. Zo zie ik dat helemaal niet. Als je een flesje geeft, houd je je kindje ook lekker dicht bij je aan en krijgt hij/zij ook huid-op-huidcontact. Desnoods doe je je shirt uit, maar daarin is geen verschil.

Waarom ik het dan geef? Ja, voor de antistoffen, uit trots en uit gemak.

Ik kan moeilijk stoppen als alles zo mee zit, terwijl er mama's zijn die het zo graag hadden willen doen maar hun borsten werkten niet mee.

En natuurlijk geniet ik van het knuffelmoment!

Maar om nu te zeggen dat ik dan blaak van geluk terwijl er een spuugdoekje tussen m'n bh gefrut zit en mijn kleine drinkt alsof haar leven er vanaf hangt? Nee, niet echt...

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes