baby verschonen op ververskussen

5 tips voor een vlotte luierwissel + WIN een luierpakket van Mustela

16/10/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Wist je dat je vanaf de eerste levensweken van je kindje ongeveer 6 tot 8 luierwissels per dag moet tellen? En dat verversen kan al eens een strijd zijn. Explosies, onverwachte pipistralen, een kronkelende baby die eerder lijkt op een octopus of gewoon een plank … Zowel jij als je kleintje kijken soms op tegen dat verversmoment. Enkele tips om het wat vlotter te laten verlopen.

Veel kindjes hebben er een hekel aan: hun luier laten verschonen. Omdat ze nog maar net wakker zijn, omdat het koud is aan de billetjes … Maar het moet. En deze tips en hacks kunnen het voor jullie beiden misschien wat makkelijker maken.

1. Rompertje uit … langs onder

Oh dear, explosietijd. K*k* van boven tot onder – sorry, dat kunnen we niet echt verbloemen. Hoe trek je dat rompertje in godsnaam uit zonder dat je kindje achterblijft met een ‘kakakapsel’?

Wel, wist je dat zo’n rompertje eigenlijk gemaakt is om ook langs onder uit te trekken? De zogenaamde ‘enveloppehals’ is daarvoor speciaal ontworpen. De flapjes maken de opening aan de hals breder, zodat je het rompertje gewoon naar beneden kan trekken.

2. Luierspray

Urine, ontlasting, wrijving van de luier: babybilletjes krijgen wat te verduren. En zo’n babyvelletje is uiterst gevoelig. Zorg dus voor een goede ‘billetjesapotheek’, met liniment, luiercrème en katoenen doekjes met water.

Je wil alles doen om geïrriteerde billetjes bij je kleintje te vermijden. En je wil ze ook het liefst niet te veel aanraken om erger te voorkomen. Dan kan een spray de luierwissel aangenamer maken voor je baby.

De praktische en hygiënische luierspray van Mustela verspreidt gelijkmatig een fijne, lichte nevel van crème die een gevoelig huidje goed laat ademen. Bovendien hebben de Bio calendula- en kamille-extracten een kalmerend en verzachtend effect. Je kan de ongeparfumeerde spray perfect gebruiken bij milde tot matige luieruitslag en vanaf de geboorte.

De spray voor de luierwissel is een medisch hulpmiddel*.

*Fabrikant: ForTunique B.V. Lees de bijsluiter zorgvuldig. Raadpleeg bij twijfel je arts of apotheker. Dit medische hulpmiddel is een gereglementeerd gezondheidsproduct en draagt het CE-merkteken.

 

3. Praat met je kindje

Voor sommige baby’s en peuters werkt het geruststellend als jij tegen ze praat terwijl je de luier verschoont. Zo is het toch nog een fijn en intiem momentje.

Of je kan de acteur in jou naar boven halen en proberen je gekste bekken, leukste stemmetjes en grappigste zinnetjes in de strijd te gooien.

4. Betrek je kindje bij het verschoonsproces

Oudere baby’s en peuters vinden het geweldig om zelf iets te mogen doen. Geef je kindje een minitaak tijdens het verschonen. Geef een doekje en zeg dat hij of zij al het gezichtje of de handjes kan proper maken.

5. Verschoon je kindje al staand

Kan je peuter al lopen? Dan wordt die niet zo graag onderbroken in al die ontdekkingsactiviteiten voor een propere luier. Op dat moment is het misschien een idee om je kindje al staand te verschonen. Dan skippen jullie dat ‘lastige’ stilliggen.

Nu, dat werkt natuurlijk enkel met een pipiluier, niet met eentje vol kaka.

 

WIN een luierpakket van Mustela t.w.v. €54

Mustela gamma verversen luier

Wij mogen 5 luierpakketten van Mustela weggeven, ter waarde van €54, met:

  • Liniment (400 ml)
  • Luierwisselcrème 1-2-3 (50 ml)
  • Herbruikbare eco-doekjes
  • Reinigend water zonder spoelen (500 ml)

Vul vóór 30 oktober 2023 – 23u59 onderstaand wedstrijdformulier in en misschien heb jij straks alles in huis voor een zachte luierwissel.

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Mustela. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes