3128fi.jpg

8 dingen die ik vergeten was over een 6 tot 12 maanden oude baby

11/06/2024

Renee is mijn derde dochter. Je zou denken dat het moederschap voor mij geen geheimen meer heeft. Wel, ik kan je vertellen dat het ongelofelijk is hoe selectief het geheugen werkt. Want ik was weer redelijk wat dingen vergeten, zo precies ...

  1. De tanden van je baby blijven doorkomen/groeien. Dit gaan nogal dikwijls gepaard met een rode poep, diarree en nachtelijke huilpartijen… Hoeraatjes! Ah, trouwens die tandjes, die zijn dus echt scherp.
  2. Frustraties beginnen nu de kop op te steken. Neemt iemand een koekje van je baby af? Sluit alle ramen en deuren! Iedereen zal het geweten hebben. Speelt je baby met een stukje speelgoed en wil broer of zus ook eens? Good luck. Not gonna happen.
  3. Ziet je baby je met een slabbetje afkomen? Dan gaan armpjes en beentjes vast spontaan bewegen. Zo schattig :-).
  4. Papier werkt als een rode lap op een stier. Do not give paper to baby! Blaadjes, boekjes, schriftjes ... alles wordt in geen tijd verkreukeld en meestal gewoon verslonden.
  5. Instant honger is instant honger. Hier valt niet over te onderhandelen. Heeft je baby honger, en sta je NIET klaar met jouw potje zelfgemaakte puree? Vergeet het dan om nog te starten met patatjes koken, neem gewoon potjesvoeding. Echt, gewoon doen.
  6. Speeltapijt, quoi? Een speeltapijt heeft nu enkel nog een decoratieve functie. Je baby is mobiel. Dus dat wil zeggen: zet baby op poep op tapijt en twee seconden later is hij of zij weg. Kruipend. Rollend. Schuifelend. Vallend. Botsend.... Argh!
  7. Je baby heeft een fascinatie voor zijn of haar voeten. Ze staren er naar. Ze nemen de voetjes vast. Als ze konden, ze zouden er vast aan lekken of in bijten. En het allerliefst staan ze erop (terwijl jij ze vasthoudt uiteraard).
  8. Je baby is nu echt een deel van het gezinnetje. Mama, papa, zusjes, broertjes, oma, opa ... hij of zij herkent iedereen en wil niets liever dan erbij horen en overal bij zijn. Zalig!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes