Baby met verzorgingsproduct YUN

GESPOT: bacteriën … die je baby beschermen

17/02/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Bacteriën zie je liever niet komen. Of beter gezegd: de ziekmakende exemplaren. Want er bestaan ook goede bacteriën die je baby en zijn huid net extra sterk maken en beschermen. En je kan een pakketje van die soldaatbacteriën in de vorm van verzorgende babyproducten winnen!

Beschermende bacteriën

Als je zwanger bent, zit je baby goed beschermd in je buik. Daar is dat kleintje omringd door miljoenen microscopische bacteriën. Maar wel van de vriendelijke soort. Want ze beschermen je kindje van bij het begin.

Bij een natuurlijke geboorte geef jij je kindje via het geboortekanaal ook nog een laag van miljoenen goede bacteriën of lactobacillen mee. Of anders gezegd: jij geeft eigenlijk het microbioom mee (de verzameling van alle micro-organismen die in ons lichaam zitten).

Nadien versterken omgevingsfactoren, zoals familie, buitenlucht, voeding … het microbioom van een kind. Ook via borstvoeding geef je een baby een heleboel lactobacillen mee die zorgen voor gezonde darmpjes.

De opbouw van het microbioom bij baby’s is dus een heel belangrijke fase. Want het is die samenstelling die je immuunsysteem en latere gezondheid (mee) bepaalt.

Welkom YUNnie

Spijtig genoeg zijn er soms wat kapers op de kust die het microbioom verstoren of verzwakken. Babyverzorging bijvoorbeeld, hoe raar dat ook kan klinken. Of beter gezegd: bepaalde producten.

YUN wasgel en luierzalf

Als het microbioom van je baby verstoord geraakt, kan dat soms minder goed ontwikkelen. Het mogelijke gevolg? Irritatie, roodheid, uitdroging en een droge en/of ruwe huid.

En dan werk je het beste samen met YUNnie, een staafvormige vriendelijke lactobacillus die op de huid leeft, als onderdeel van het huidmicrobioom. Hij zorgt voor je baby door die elke dag te beschermen, sterker te maken tegen ziektekiemen en de huid te herstellen als er wondjes of pijntjes zijn. Je helpt deze lactobacillus het beste met microbioomveilige producten gebruikt voor de dagelijkse (huid)verzorging van je kleintje.

Wij zijn fan van het nieuwe YUN. De BBY-producten zijn speciaal microbioomveilig – en het resultaat van 10 jaar gedreven universitair onderzoek. Prebiotische microbioomveilige lichaams- en haarwasgel en actieve probiotische herstellende luierzalf werken herstellend en versterkend voor die o zo kwetsbare babyhuid.

WIN: een YUN-verzorgingspakket voor je baby t.w.v. € 33 + vrolijke tetradoek

YUN BBY pakket

Deze wedstrijd is intussen afgelopen.

De huid van je baby bescherm je het liefst zo goed mogelijk. Wij mogen 5 YUN BBY Repair Therapy-pakketten weggeven.

Met

  • een lichaam- en haarwasgel (200 ml)
  • een luierzalf (75 ml) zónder parfum
  • een vrolijke tetradoek.

Waag je kans en vul vóór 5 maart 2023 – 23u59 onderstaand wedstrijdformulier in. Wie weet profiteert je kindje binnenkort van deze zachte producten!

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met YUN. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.