2762fi.jpg

Vijf voordelen van een draagdoek

30/11/2023

Ik ben een zware fan van draagdoeken. Eerlijk, ik weet niet hoe mama’s het zonder doen… Vooral bij mijn eerste kindje, dat prematuur geboren was, kon ik zo’n doek niet missen.

De voordelen van een draagdoek

  1. Het eerste voordeel is natuurlijk het genot als mama om je kindje dicht bij je te hebben. Het is al moeilijk genoeg om afscheid te nemen van je zwangere buikje.
  2. Er is ook een praktisch voordeel: je hebt je twee handen vrij. Je kunt perfect huishoudelijke taken uitvoeren terwijl je je kleintje overal mee naartoe draagt. Als je de draagdoek juist gebruikt heb je absoluut geen rugpijn.
  3. Het is ook het perfecte hulpmiddel om je kleintje te troosten. Baby’s zijn soms ontroostbaar en ze kunnen je niet vertellen wat er precies scheelt. In de draagdoek komen ze heel snel tot rust. Ze horen jouw hartslag, jouw ademhaling, jouw stem en ze ruiken jouw geur. 
  4. De draagdoek beschermt je kindje ook tegen grijpgrage mensen. Sommige mensen pakken je kleintje graag uit de wieg, zelfs als het slaapt, en voor een mama is dat een echte nachtmerrie. Mijn ultieme wapen daartegen is de draagdoek. Steek je kleintje in de draagdoek en alle gevaar is geweken!
  5. Voor het kindje zelf is het ook veel natuurlijker om in een draagdoek te zitten. Baby’s gaan van nature de ‘M-houding’ aannemen als ze gedragen worden. Dat wil zeggen dat hun knieholtes hoger zitten dan hun billetjes, rond jouw buik. In een gewone draagzak is dat onmogelijk en hangen hun beentjes wat te bengelen. Dat is zwaar belastend voor hun onderrug en ze kunnen er later zelfs nog problemen door krijgen. Blijkbaar bevordert het dragen van je baby de intellectuele, lichamelijke en emotionele ontwikkeling. Ook weer mooi meegenomen natuurlijk.

Tip van Wenke: draag het kruis op de rug laag genoeg, zodat het gewicht over je schouders is verdeeld.

 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes