baby oorbellen

Wat?! Oma laat oorbellen schieten bij kleindochtertje achter de rug van de ouders

13/02/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Oorbellen bij een baby of peuter, de ene vindt het fantastisch, de andere mag er niet aan denken. Maar of je nu voor of tegen bent, over één iets is iedereen het eens: de beslissing om al dan niet oorbelletjes te laten schieten ligt bij de ouders. Althans, daar is bijna iedereen het over eens .. Deze oma dacht daar duidelijk anders over. 

Op Reddit deelde een vrouw haar verhaal – en om eerlijk te zijn valt onze mond toch een beetje open bij het lezen ervan.

‘Ons dochtertje is zes maanden oud. Bij de familie van mijn man is het niet ongewoon om meisjes al oorbelletjes te geven als ze nog baby’tjes zijn. Ik had al duidelijk gemaakt dat ik dat niet wilde doen en dat we zouden wachten tot ze oud genoeg was om hier zelf een keuze over te maken. Een paar dagen na de geboorte begon mijn schoonmoeder hier echter al vervelend over te doen. Maar wij bleven achter onze keuze staan om te wachten met oorbelletjes.

Onlangs ging ik mijn dochtertje ophalen bij mijn schoonmoeder thuis. Toen ik daar aankwam, zag ik dat mijn dochtertje plots oorbelletjes had. Meer nog, ze huilde van de pijn en voelde zich duidelijk niet comfortabel. Ik ben met haar naar de pediater gegaan om advies te vragen over wat ik het best kon doen: de oorbelletjes verwijderen of ze juist laten zitten. De pediater besliste ze uit te halen “omdat ze er duidelijk last van had”. 

Op dat moment heb ik beslist dat mijn schoonmoeder en de rest van mijn schoonfamilie (behalve mijn schoonzus, die aan mijn kant staat) nooit meer alleen mogen zijn met mijn dochter – of toch minstens tot zij een tiener is. Ik ben alle vertrouwen in haar verloren en heb schrik dat ze opnieuw oorbelletjes zal laten schieten. 

Ik heb aan mijn schoonmoeder gezegd dat als ze een probleem heeft met die bezoekjes onder de begeleiding, ik haar zou aangeven bij de politie voor het laten schieten van de oorbelletjes zonder onze toestemming. 

Mijn man is het met mij eens, maar vindt dat ik hier niet zo zwaar aan moet tillen. En nu vraag ik me af: ben ik de moeilijke? Overdrijf ik met mijn reactie?’ 

In de reacties wordt de vrouw meteen gerustgesteld: nee, ze overdrijft niet, en nee, ze doet absoluut niet moeilijk. ‘Dit is een gigantische vertrouwensbreuk. Ik zou hen nooit meer in dezelfde kamer laten als mijn dochter.’ En: ‘Je schoonmoeder overschrijdt absoluut een grens. Je had heel duidelijk gemaakt dat je dit niet wilde, en toch deed ze gewoon haar zin achter jullie rug.’ 

Ongelooflijk, wat sommige mensen denken dat ze zich kunnen permitteren … 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes