4439fi.jpg

De eerste keer dat ik mijn zoontjes bij een babysit achterlaat...

18/10/2022

Gisteren was het zover: de allereerste keer een babysit die op onze twee kleine kerels kwam letten. Geen meter of peter, maar een onbekende jongere die op onze twee wervelwinden kwam passen. Ik was er weken op voorhand al mee bezig.

Ook al had de mevrouw van de gezinsbond ons proberen geruststellen: het was iemand met veel ervaring. Maar toch ...

Allerhande rampscenario's gingen door mijn hoofd. Wat als de kerels huilen? Wat als ze het niet leuk vinden? Wat als ze niet goed voor mijn mannen zorgt? Wat als.... 

Onredelijke ouders?

Ineens kwam de 'onredelijke' mama in mezelf naar boven. Ongeveer 10 jaar geleden was ik zelf oppas bij de gezinsbond. Ik kan het aantal kindjes en hun overbezorgde mama's die ik ontmoette niet meer tellen.

Iedere keer opnieuw vond ik die moeders overdreven bezorgd. Ik kreeg hele uitgeschreven stappenplannen van het bedtijdritueel. Of ouders die op mijn vingers stonden te kijken bij alles wat ik deed. Om nog maar te zwijgen over de tussentijdse telefoontjes die ik kreeg om te checken of alles in orde was. ‘Ze slapen nog, net zoals ze een uurtje geleden nog sliepen.’

En dan deed ik het zaterdag plots zelf!

Blijkbaar ben ik er zo één...

Onbewust was ik bezig met te observeren of ze het bedtijdritueeltje wel goed deed. En of het verhaaltje wel goed werd voorgelezen. Ik toonde de EHBO-koffer, overliep alle noodnummers (tot zelfs 112 toe). Voor we het wisten waren we een half uur te laat. Deels door Jonah die het bedtijdritueel eindeloos deed duren (hij vond de babysit geweldig). Deels door mama die het huis uit moest worden geschopt.

Eens in de auto naar het restaurant begon ik het plots te beseffen: ‘Ik was zo'n mama geworden’. Ik begreep plots waarom al die andere mama's tien jaar geleden ze gek deden. Ze waren niet echt  gek, hun moedergevoel en liefde namen gewoon even de bovenhand.

Typisch voor een mama, zeker?

We hadden een leuke avond en ik heb het aantal keren op mijn gsm kijken kunnen beperken tot een tiental keer. De volgende ochtend huilde Jonah, hij vond het jammer dat de babysit weg was.

Geen idee waarom ik me zo zorgen maakte. Ach, het zal wel iets typisch voor mama's zijn :-)

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes