4482fi.jpg

Hoe werkt Room To Grow-slaapzak met inbakerfunctie: gastmama Paulien test!

25/01/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Een baby's ritme moet je respecteren, zoveel is zeker. Maar hulpmiddeltjes die verantwoord zijn (ergonomie bijvoorbeeld) zijn soms heel erg welkom, weet Paulien, mama van twee kinderen. Ze testte op haar tweede kindje van twee maanden de Room-To-Grow-slaapzak van Ergobaby uit, een 2-in-1 ergonomische slaapzak mét een extra stukje erbij dat de optie tot inbakeren heeft. Je leest het goed: inbakeren kàn, maar hoeft niet met deze voorgevormde slaapzak/inbakerdoek. Heb je zelf een baby jonger dan 2 maanden (geboren tussen december 2016 en januari 2017) en heb je interesse om één van de Room-To-Grow uit te testen, vul dan het onderstaande formulier in! In totaal mogen drie mama's/papa's zo'n slaapzak uittesten op hun kleintje.

ergobaby room to grow

Een newborn-slaaproutine, kan dat?

Routine en newborn in 1 zinnetje, haal de dwangbuis al maar boven, deze vrouw is knettergek. Ik hoor het jullie al bijna denken… ;-)

En terecht, want een newborn in een routine dwingen heeft geen enkele zin. Je baby bepaalt het ritme, en je kan als mama en papa maar achterna huppelen en zo goed en zo kwaad als kan proberen mee te deinen op het ritme van dat verse kleintje.

Maar, er zijn wel hulpmiddeltjes die je kan introduceren vanaf het moment dat je kleintje geboren wordt. Kleine handigheidjes die voorspelbaarheid in het leven van je kleintje brengen en daar kan je wél zelf de vruchten van plukken.

ergobaby room to baby

Inbakeren kan, maar hoeft niet

Ik verklaar me nader: met een pasgeboren kleintje lopen de nachten en dagen in elkaar over. Je baby beslist

a. OF hij überhaupt wil slapen, en

b. wanneer dat dat dan gebeurt.

Moeder en vader kunnen op hun hoofd gaan staan, babylief beslist. Maar, als het moment van slaap aanbreekt, kan het je baby’tje wel helpen om stééds hetzelfde patroon aan te houden. In mijn geval was dit àltijd: pampertje verversen, inbakeren, voeden, en neerleggen.

BAM. Het magische codewoord is gevallen: inbakeren.

Ik moet jullie vertellen: ik ben geen origami-specialist. Tetradoeken zelf plooien, armpjes vastmaken, baby’s die zichzelf letterlijk ontwikkelen… I’ve been there. Zoiets werkt niet voor mij, omdat ik daar erg zenuwachtig van werd. Ik kreeg de stof niet strak genoeg, mijn kindjes wriemelden zichzelf los, enfin. Inbakeren was nooit een succes, tot we de Ergobaby Room To Grow ontdekten.

De Room To Grow van Ergobaby is een 2-in-1 ergonomische slaapzak mét een extra stukje erbij dat je de optie tot inbakeren heeft. Je leest het goed: inbakeren kàn, maar hoeft niet met deze voorgevormde slaapzak/inbakerdoek.

room to grow

Hoe werkt de Room-To-Grow?

  1. Je doet je baby de slaapzak aan. Er zijn drukknoopjes bovenaan aan de schoudertjes, zodat je steeds de juiste maat van armsgaten kan maken.
  2. Je legt je babytje in de slaapzak, bovenop het losse inbakerstukje en je steekt z’n armpje in een van de voorgevormde arm-zakjes. Je plooit het armpje over het borstje, en je maakt vast met velcro.
  3. Je steekt het andere armpje in het vrije arm-zakje, en je plooit ook dat armpje over baby’s borstkastje. Met de velcro bevestig je ook hier de inbakerdoek.

En klaar, het is niet meer dan dat.

De heupjes van je babytje zitten ergonomisch, want ze kunnen vrij bewegen in de losse trappelzak, en de armpjes zijn geborgen over z’n borstje geplooid, zodat je babytje het gevoel van in de baarmoeder ervaart.

De voordelen van de Room-To-Grow?

  1. ingebakerde kindjes slapen vaak langer, omdat ze zichzelf door schrikbewegingen in hun slaap niet meer wakker maken.
  2. kindjes die ingebakerd zijn slapen ook veiliger. Ingebakerde baby’s blijven makkelijker op de rug liggen, waardoor ze minder risico lopen om verstrikt te raken in losse lakentjes.
  3. doordat het een perfectfit-slaapzak met optie tot inbakeren is, is het een 'safe' item om op je geboortelijst te zetten. Hebben je kindjes geen nood aan inbakeren of worden ze er te groot voor, dan heb je geen geld uitgegeven aan een duur item dat je niet gebruikt. De slaapzak is immers ook los te gebruiken, en aanpasbaar aan elk kindje, tot wel 9 maanden!
  4. door de voorgevormde armopeningen, wordt je kindje geen ingewikkeld origami-vogeltje. Deze ergonomische slaapzak/inbakerdoek is dankzij zijn praktisch design zo goed als failproof!

De Ergobaby Room-To-Grow is verkrijgbaar bij Babymatters vanaf 39,90 euro. Meer info via deze link.

 

Bekijk hier 3 instructiefilmpjes over de Room-To-Grow

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes