7609fi.jpg

Babykamer: Pinterest versus realiteit (én WIN een babykamer t.w.v. €869!)

8/09/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Zodra je zwanger bent (of misschien zelfs al daarvoor) begin je te dromen van de perfecte babykamer. Een schattig, rustgevend plekje waar je kleine schat zal slapen als een marmotje – hopelijk toch. En dus ga je op zoek naar inspiratie om de kamer van je dromen uit te werken. Alleen … ziet de realiteit er daarna soms net iets anders uit dan die perfecte Pinterest-borden ;-).

Babykamer Dreambaby

Je ziet de perfecte kamer al helemaal voor je: rustgevende kleurtjes, helemaal op elkaar afgestemd. Alles in één thema dat overal wordt doorgetrokken. Een vaste plek voor alles, zodat de kamer niet te vol staat en rust uitstraalt. Echt een kamer ‘uit de boekskes’, voor minder ga je niet!

En dan is er … het echte leven. Waardoor dat kamertje van je dromen plots een béétje een andere invulling krijgt ;-).

 1. In de dagelijkse rush blijkt dat je toch meer spulletjes nodig hebt dan je had gedacht. Luiers, vochtige doekjes, rompertjes, medicatie, knuffeltjes, boekjes … Noem maar op. Het resultaat: er ligt soms toch ietsiepietsie meer rommel dan er in je dromen lag.
   
 2. De eerste maanden heb je die ‘rommel’ nog enigszins onder controle, maar daarna doet het speelgoed zijn intrede. En ook dat blijkt euh … net iets méér te zijn dan je had verwacht. Welkom kakafonie aan kleurtjes en materialen (om van die geluidjes nog niet te spreken …).
   
 3. Zoon- of dochterlief is het niet helemaal eens met jouw zorgvuldig uitgezochte kleurenpallet. Ja, wit en beige is misschien rustgevend en heel mooi, maar dan blijkt je peuter toch eerder fan te zijn van flitsende kleurtjes. Of dan moet alles roze zijn, terwijl je had gezworen er geen typische prinsessenkamer van te maken.
   
 4. Een muurschildering, dat zou de perfecte kamer echt áf maken. En zo heel moeilijk ziet dat er toch eigenlijk niet uit hé? Tot je je herinnert dat je eigenlijk twee linkerhanden hebt, en het bij jou dus helaas níet vanzelf gaat. Ach ja, gewoon een paar gekleurde vakken zijn ook tof, toch? Ook al zijn de lijnen dan misschien niet helemaal recht, maar dat zijn details.
 5. Heel schattig, dat originele thema dat je hebt uitgewerkt. Maar dan blijkt dat je kleintje toch eigenlijk meer fan is van Frozen of van Mickey Mouse. Daar gaat je zorgvuldig styling …

Maar hé, het is helemaal oké als die babykamer uiteindelijk wat afwijkt van hoe je die voor je zag: zo krijgt die kamer net wat eigenheid. En laat dat je vooral niet tegenhouden om gewoon toch volop te fantaseren over jouw perfecte babykamer! Deze checklist zet je alvast op weg. Met de juiste meubels ben je dan al een hele stap verder in het creëren van die mooie kamer.

We hebben dan ook leuk nieuws: Dreambaby geeft de babykamer ‘Maly’ weg, t.w.v. zomaar eventjes €869! Wat je daarvoor moet doen, lees je hieronder:

Checklist

Alle info over de wedstrijd vind je hier.

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Dreambaby. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes