6750fi.jpg

10 tegenstrijdigheden in coronatijden

14/05/2020

Na weken in ons kot, is het soms een echte rollercoaster. De ene dag gaat goed, de volgende dag heb ik een ongelofelijke dip en daarna probeer ik me weer op te peppen en door te gaan. Ik word steeds heen en weer geslingerd tussen hoop en teleurstelling. Ondertussen probeer ik niet al te gek te worden van mijn kinderen. Deze tegenstrijdige momenten had ik al:

  1. Oprecht jaloers zijn op koppels die nog geen kids hebben. Het lijkt geweldig aanlokkelijk om hele dagen te Netflixen en je gewoon echt te kunnen vervelen! Maar aan de andere kant blij zijn dat je al kinderen hebt, anders zou je elke dag tot 10u in je bed liggen stinken.
  2. Thuis je kinderen onderwijzen moet echt niet gemakkelijk zijn. Ik snap dus best dat het voor veel ouders stunt- en vliegwerk is. Maar weet gewoon dat alle juffen en meesters je ongelofelijk dankbaar zijn. Want echt, als juf zou ik véél liever in de klas staan, dan nu filmpjes te maken, opvang te doen of mails te beantwoorden.
  3. Je ziet ze graag, maar als ze élke minuut in je buurt zijn, dan kan je ze soms net niet wurgen. Maar ondanks alles geniet je ook wel van al die tijd samen.
  4. Aan het bakken slaan en de voorraad paaseieren verorberen om ze bezig te houden. Maar dan wel drie keer per week gaan lopen zodat de weegschaal niet te veel in het rood gaat.
  5. Verlangend uitkijken naar het moment dat je weer onder de mensen mag komen. Maar ook wel genieten van het feit dat je nu je haar niet zoveel hoeft te wassen en dat het niemand kan schelen hoe je eruit ziet.
  6. Vakanties zaten hier altijd vol met uitstapjes en boordevol plannen. Nu dat niet meer lukt, geniet je toch ook wel van het thuiszijn. Niets moet, chillax. Tuinesië is zo slecht nog niet.
  7. Graag wil je niet te veel aan de drank raken, maar dat glas wijn of cava elke avond heb je toch echt wel verdiend. Daarna zie je alles weer wat rooskleuriger.
  8. Nu we in ons kot moeten blijven, is dit het ideale momenten om je kot op te ruimen of te poetsen. Behalve als je kinderen hebt. Die maken er nog een grotere puinhoop van dan anders. Help!
  9. Soms gek worden van hun ruzies, maar ondertussen ook blij zijn dat ze een speelkameraadje hebben in deze tijd.
  10. Chaos in overvloed en we roeien met de riemen die we hebben. Maar ook trots zijn dat we weer een dag in schoonheid konden afsluiten.

Is het bij jullie ook zo?

 

Deze blog verscheen eerder op miekids.