20 jaar later: de baby's van Anne Geddes zijn geen baby's meer...

5/05/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Herinner je je nog die foto's van Anne Geddes? Baby's als zonnebloemen of waterlelies, in bloempotten of 'vers' uit de kolen... Wel, we zijn nu 20 jaar na de eerste golf van baby's en die baby's zijn geen baby's meer! 

Anne Geddes baby look at you now

De fotografe startte zelf een reeks 'baby look at you now' waarbij ze elke week terugkijkt op een bepaalde shoot en toont hoe de baby in kwestie is uitgegroeid tot een elegante volwassene. Opvallend... de baby's bleken bijna altijd meisjes te zijn! Ook de bovenstaande drieling Jaclyn, Susanna en Charlee, die nu 17 zijn en elk een modellencontract hebben. "De drie tegelijkertijd in slaap krijgen was geen sincure, zoals hun mama Lisa wel kan bevestigen!"

Dan was er nog 'waterlelie' Taylor. Bij de shoot zes maanden oud en Anne Geddes herinnert zich nog hoe dol de kleine Taylor was op de lelieblaadjes. Nu heeft ze een bachelor in communicatie op haar naam staan. Taylor zelf getuigt: "Het is een beetje onwerkelijk als je bedenkt dat mijn foto zelfs op Friends was zoveel jaar geleden. Een fantastisch verhaal om te vertellen."

Anne Geddes Baby look at you now

Drieling in een pot

"Deze heet Pool Party. Iedereen dacht dat ik drie keer dezelfde baby in een pot had gezet, maar neen hoor! Het is wel begrijpelijk natuurlijk want de identieke drieling Alesha, Chantelle en Kailee had precies dezelfde uitdrukking in de ogen. Zelfs hun moeder vond het moeilijk ze uit elkaar te houden. Hmm, nu zouden ze niet meer in een emmer passen, dat staat vast!" De drieling is nu 22 jaar en hebben alledrie een diploma bedrijfsbeheer, al volgden ze wel een ander hoofdvak. 

De theepotmeisje

"Teapot Molly wordt volgende maand 22 en heeft het druk gehad sinds ik haar zag als een kleine baby van zes maanden. Ze heeft net een opleiding neurowetenschap afgerond en zit nu in haar eerste jaar geneeskunde."

Anne Geddes Baby look at you now

Down in the garden

Emma poseerde 21 jaar geleden in een aardbeipot en heeft ondertussen zelf een dochter: Aaliyah, 15 maanden oud. Als je de babyfoto's vergelijkt, dan moet je wel vaststellen dat moeder en dochter erg op elkaar lijken! Emma mailde naar Anne Geddes: 'Mijn grootouders kopen nog steeds elke kalender waarin de aardbeipotfoto staat!'

Anne Geddes Baby look at you now

Romantische baby

Anne Geddes deed niet enkel shoots met bloemen, ook romantische babyfoto's kwamen eraan te pas. Zoals deze van Aimee, die pas zeven dagen oud was. "Ze werd gefotografeerd terwijl ze op de schoot lag van mijn toenmalige studiomanager, Nathalie... die eindigde met een grote natte vlek op haar jeans! Oops, dat was misschien te veel informatie Aimee..." Aimee zelf is intussen 19 en studeert voor verpleegster.

Volg meer foto's en verhalen op de Instagrampagina en Facebookpagina van Anne Geddes

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes