8259fi.jpg

20 manieren waarop je relatie verandert na kindjes

3/06/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Jij en je partner, jullie vormen een team. Met zijn tweetjes staan jullie sterk en kunnen jullie de wereld aan. En dan komen er kindjes. Jullie wereld staat plots op zijn kop, en jullie leventje zoals jullie het kenden verandert drastisch. Niet onlogisch dus, dat ook jullie relatie heel wat veranderingen ondergaat.  Zoals op deze 20 manieren:

 1. Jullie kennen perfect de oorsprong van het woord samsonseks. Meer nog, eigenlijk hebben jullie die term zowat uitgevonden. En jullie betreuren ook wel de dag waarop je kleintje besliste om geen middagdutje meer te doen. Hoezo? Waar is ‘jullie’ momentje nu plots naartoe?
 2. Als iemand je de vraag stelt hoeveel keer per week jullie seks hebben, dan schrik je vooral. Hoe bedoel je, per week? Elke week seks?!
 3. Je smelt helemaal als je ziet wat een geweldige papa hij is. Als hij uitbundig met de kindjes speelt, of als hij heel lief voor hen zorgt, dan word je nog een tikkeltje meer verliefd op hem.
 4. Jullie zijn vaak (altijd) moe. En dus ook wel regelmatig een beetje kribbig. Je bent vaker kortaf, verwijt elkaar de onnozelste dingen … maar achteraf kunnen jullie er samen om lachen. Soms toch. Oepsie, die vermoeidheid hé …
 5. Je bent nog altijd blij als hij thuiskomt. Al is dat tegenwoordig ook omdat je weet dat je dan een helpende hand hebt om de kindertjes in bed te steken, of omdat je dan ten minste even in alle rust naar het toilet kan.
 6. Jullie vormen een team. Maar wel een team waar behoorlijk wat planning bij komt kijken. En dus zitten jullie vaak met jullie agenda in de hand te overleggen. “Je weet dat ik die avond een vergadering heb, en dat jij de kindjes dan moet ophalen? En heb je dat verjaardagsfeestje al in je agenda gezet?”
 7. Jullie proberen af en toe tijd te maken voor elkaar. Dan ben je druk in de weer met een babysit te zoeken, het perfecte restaurantje uit te zoeken en je nog eens helemaal op te smukken. Joepie, een momentje voor jullie, zonder de monstertjes! Om vervolgens de helft van de avond over die monstertjes te babbelen. Want eigenlijk zijn ze wel heel erg lief, toch?
 8. Jullie zitten naast elkaar te blinken van trots op het oudercontact, op de dansvoorstelling of op de voetbal. Wat zijn ze goed bezig, die kindertjes van jullie. En wat hebben jullie dat goed gedaan zeg, vuistje!
 9. Elke vorm van preutsheid is je volledig vreemd. Als die er al was, dan is die volledig weggevallen na de bevalling en de postnatale periode. Want hey, hij heeft alles van je gezien, en meer. En daar lig je helemaal niet wakker van (al is het maar omdat je daar simpelweg de tijd niet voor hebt).
 10. Jullie houden meer gesprekken over pipi en kaka dan jullie ooit voor mogelijk hadden gehouden. De inhoud van de pamper, potjesincidenten of ‘het was vandaar weer drie keer in de broek’: nooit gedacht dat het zo’n veelbesproken onderwerp was!
 11. Halverwege een gesprek gebeurt het al eens dat jullie plots woorden beginnen te spellen (S-I-N-T-E-R-K-L-A-A-S) of dat jullie overschakelen op het Frans of het Engels. Waarna de andere vlotjes meegaat in die conversatie. Want die kleintjes horen altijd net de dingen die ze niet moeten horen…
 12. Jullie hebben allebei het gevoel dat jullie álles doen thuis. En toch liggen er nog honderd klusjes op jullie te wachten. Hoe kan dat nu? Het spookt in huis, dat kan niet anders!
 13. Jullie leven is behoorlijk druk, en er moet altijd wel opgeruimd, gewassen of gepoetst worden. Maar als jullie met het hele gezin tijd maken voor elkaar en een uitstapje doen, samen een gezelschapsspel spelen of gewoon samen eten, dan is het puur genieten.
 14. Jullie beginnen dagelijks 101 conversaties die nooit worden afgemaakt. Er is namelijk altijd wel een klein mannetje of een klein meisje dat jullie onderbreekt. Om de tien seconden. En op den duur weet je écht niet meer waar jullie het ook alweer over hadden.
 15. Jullie whatsapp-conversatie is echt heel romantisch. “Ik kan de kindjes afhalen.” “Breng jij brood mee?” “SOS, pampers!” Yep, toppunt van romantiek …
 16. Jullie hebben veel inside jokes. Over de hilarische uitspraken van jullie kindjes bijvoorbeeld. Maar ook over hoe jullie toch eigenlijk wel de beste ouders zijn, met de meest fantastische kindertjes aller tijden. Bescheiden? Eh … moet dat dan?
 17. Jullie lopen elkaar regelmatig voorbij. Dan zit je ’s avonds doodmoe in de zetel, en besef je plots dat je nog niet eens gevraagd hebt hoe zijn dag is geweest. Oeps …
 18. Jullie kunnen elkaar plezier doen met kleine dingen. Door elkaar eens te laten uitslapen bijvoorbeeld (“Jij  op zaterdag, ik op zondag?”), of door een spelletje te spelen met de kindjes terwijl de ander naar het nieuws kijkt. Dát is pas romantiek!
 19. Jullie denken soms nostalgisch terug aan de prehistorie, toen jullie nog geen kindjes hadden. “Weet je nog, toen we zoveel tijd hadden, en zoveel konden slapen? En toen we al die reizen maakten en …”. En jullie maken al plannen om die dingen opnieuw te doen als de kindjes het huis uit zijn. Ook al duurt dat dan nog 20 of 25 jaar.
 20. Jullie houden nog meer van elkaar, en jullie liefde is nog veel dieper geworden. Want jullie delen de allesoverstijgende liefde voor die schatjes die jullie met z’n tweetjes hebben gemaakt. Yep, 1+1=3 <3 (of 4, 5, 6, …).