2899fi.jpg

4x lente-entertainment met oma

28/05/2019

Kindjes bezighouden op een vrije namiddag of in de vakantie, Oma Baas weet er alles van. Nu de zon weer komt piepen, kunnen ze gelukkig weer buiten spelen. Eventueel nog een jas en laarsjes aan, en hop de buitenlucht opsnuiven! Ontdek enkele van oma’s favoriete lentespelletjes.

Zoek het niet te ver

In de tuin valt een hoop te beleven.

  1. Het vogelbadje moet worden gevuld met water. En terwijl roodborstjes, meesjes en merels aanschuiven (en ruzie maken) om een badje te nemen, supporteren de kindjes enthousiast vanop afstand.
     
  2. Tijd om de tuinattributen een schrobbeurt te geven. Wees gerust, geen tuinkabouters te bespeuren, wel een stenen eend, slak en schildpad, tot groot jolijt van de kleintjes. Er gaat geen woensdag voorbij zonder een gepaste begroeting. En uiteraard krijgen ze regelmatig een nieuwe plek in de tuin. Maar de anders onbeweeglijke tuinbewoners poetsen blijft het allerleukste: heerlijk rondspatten met water en lekker veel schuim. Een tip: voorzie een droge reserve-outfit.
     
  3. Kleine handjes wroeten graag in de aarde. Nieuwe bloembollen en de restanten van de uitgebloeide narcisjes en krokussen kunnen ze meeplanten. Plaats er een stokje naast, zodat je niet vergeet waar je ze in de grond hebt gestopt. Zo kun je samen regelmatig polshoogte nemen en kijken wanneer hun kopje weer boven komt.  
     
  4. Op zoek naar inspiratie voor een spelletje? Laten we oefenen voor … de Olympische Spelen, een groots zomerplan. Haal twee emmers van verschillende grootte en een bal uit het tuinkot. Samen met de oudste(n) bedenk je de spelregels: iedereen staat op dezelfde afstand van de emmers en probeert de bal erin te mikken. Lukt het, zet dan een stap achteruit. Mis je – ai spijtig! – dan blijf je staan. Topsfeer gegarandeerd: voor de oudsten kun je een puntensysteem invoeren voor extra spanning; voor de kleintjes is meespelen voldoende pret. 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes