6753fi.jpg

5 “nieuwe” corona-activiteiten

14/05/2020

In deze coronatijden doen we meer dichtbij huis, doen we meer zelf, en doen we het een tikje anders. In ons gezin vertaalt zich dat in een reeks “nieuwe” corona-activiteiten:

 1. Fiets-wandeltochten
  Wandelen was altijd al een favoriete weekend- en vakantieactiviteit. Maar die begon steevast met een zoektocht op de kaarten van het wandelroutenetwerk of van Natuurput, gevolgd door een autorit naar het startpunt. Rugzak in de koffer, kinderen op de achterbank, en wegwezen! Nu zoeken we kortere wandelingen, waarvan het startpunt op een haalbare fietsafstand ligt. Eigenlijk mogen we sinds kort weer de auto nemen om te gaan wandelen. Plots lijkt dat een heel gekke combinatie…
 2. Strijken
  Ik weet het, niet echt vernieuwend… Maar eigenlijk had ik het strijken 8 jaar geleden opgegeven. Ik had toen een baby en 2 kleuters in huis, en ik kreeg stress van het feit dat ik elke seconde de veilige minimumafstand tussen mini-handjes en strijkijzer moest bewaren. En ik kreeg nooit meer dan 3 stukken achtereen gestreken… Gelukkig was er toen oma die aanbood om het over te nemen. Maar nu kunnen we niet meer naar oma, hé. Dus wordt er weer gestreken. We missen je, oma - voor meer dan alleen het strijken natuurlijk!!
 3. Buitensport-op-beperkte-oppervlakte
  Ja, we gaan zoveel mogelijk buiten, maar nee, we mogen niet op straat spelen en niet naar het speel- of skatepark. En dus worden hier op een aantal vierkante meters trucjes geoefend met een springtouw, aka rope skipping, door beginners en gevorderden. En we hebben online een boog met pijlen (met rubber doppen uiteraard!) besteld. Onze lange smalle oprit blijkt zeer geschikt als schietstand. Opgelet, trespassers will be shot!
 4. Naaien ofte stikken
  Nog zo eentje die jaren stof heeft vergaard wegens niet-te-doen met kleuters in de buurt: de naaimachine. Maar na een paar uur sukkelen en een hoop YouTube filmpjes, rollen er keurige mondmaskers van mijn lopende band. Met bloemetjes en roze palmbomen, en saaie witte voor de papa J. De twee jongsten bekeken het eerst argwanend, maar hebben intussen ZELF slaapzakjes gemaakt voor hun knuffels. Supercool, vind ik dat.
 5. Pre-teaching
  En last but AB-SO-LUUT NIET least, de inlooplessen. Met beperkte voorkennis, en tussen het werk en het huishouden door, blijkt het voor ons als ouders elke dag weer spitsroeden lopen. Niet dat het niet lukt, maar het vergt planning, structuur, massa’s geduld, inlevingsvermogen en tijd. Die kinderen hebben het echt niet makkelijk, maar we doen wat we kunnen hé… Een opsteker: mijn Frans blijkt goed genoeg om vlot vragen te kunnen beantwoorden, en ik ben weer helemaal mee met staartdelingen (ik was echt compleet vergeten hoe dat moest). Wat ik blijkbaar wel moet bijspijkeren is mijn Bijbelkennis. Prediker 3 met “alles heeft zijn tijd”, was voor mij een nobele onbekende. Wist hij veel dat er ooit een coronatijd zou komen…