3652fi.jpg

5 budgetvriendelijke tips om het beste te geven aan je kind

29/10/2018

We willen het allemaal, vanaf het moment dat we weten dat we mama gaan worden: enkel en alleen het allerbeste voor onze kinderen. Vaak denken we dan meteen aan de duurste buggy, de grootste kinderkamer, de hipste kleertjes en het nieuwste speelgoed. Want ja, onze kindjes verdienen dat en dan mag het kosten wat het wil, niet? 

Het kan ook anders: het beste willen geven aan je kind en toch prijsbewust zijn. Het geld dat je uitspaart, gebruik je dan bijvoorbeeld voor hogere studies of rijles. Of voor een extra gezinsvakantie. Of gewoon voor leuke extraatjes tijdens het jaar. Dit zijn 5 van mijn haalbare tips om het beste te kopen voor je kind aan een zacht prijsje.

1. Solden

Koop je graag kwaliteitsvolle kledij? Blijven doen! Er zijn twee voordelen: een volgend kindje (ok, wel van hetzelfde geslacht) kan die kledij probleemloos doordragen én je krijgt er nog een goede prijs voor wanneer je die kleertjes doorverkoopt. Maar waarom die kledij niet kopen tijdens de solden? Er zijn merken die meteen 50% korting geven. Als je dan al het nodige koopt voor een seizoen, dan bespaar je enorm veel uit. Met dat geld koop je tijdens het jaar dan wel een paar stuks uit de nieuwe collectie, zonder schuldgevoel.

Extra tip:koop vooruit, dus in de wintersolden voor de herfst en winter later dat jaar, in de zomersolden voor de lente en zomer van het volgende jaar. De meeste kindjes volgen echt wel de gemiddelde maten.

2. Tweedehandsbeurzen

Koopjes op de kop tikken, dat doe je op tweedehandsbeurzen, oa. van de Gezinsbond. Je moet wat geluk hebben met het aanbod, maar als je regelmatig gaat en goed zoekt, wandel je tevreden buiten met zo goed als nieuw speelgoed voor een prikje en (speel)kleren in prima staat voor geen geld. 

3. Kringloopwinkel

Ook hier scoor je koopjes, al is de kwaliteit lager dan op tweedehandsbeurzen, of tenminste, dat is althans mijn ervaring. Ik vind het vooral voor speelgoed een interessante plek: zo kocht ik er ooit een houten fietsje voor amper twee euro en daar hebben de dochters heel veel plezier aan gehad. Regelmatig langsgaan is de boodschap.

4. Outlet

Op outletwebsites zoals bijvoorbeeld Vente-Exclusive kan je naast speelgoed en kledij ook schoenen kopen voor je baby en kind, van vorige collecties. De kortingen gaan tot -50% of meer, dus echt wel de moeite om je in te schrijven, zo mis je geen enkele verkoop.

5. Facebook

De verkoopsgroepen op Facebook zijn talrijk: of je nu fan bent van de klassieke merken of eerder de ADA-merken, je vindt altijd wel iets naar je smaak. Doe een bod en wie weet is het koopje voor jou.

Met deze tips houd je je budget onder controle én kan je zonder zorgen toegeven aan die extraatjes die zo moeilijk te weerstaan zijn. En je kind, die vindt dat allemaal dik oké.