6187fi.jpg

5 dingen om je kinderen te vertellen over jouw kindertijd!

17/09/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Toen mijn dochter me onlangs vroeg of ik een gsm gekregen had voor mijn communie, viel ze bijna van haar stoel als ik vertelde dat er toen nog geen gsm's waren. "Ocharme, mama! Hoe kon jij toen leven?!?" Ja, dat leven, dat lukte behoorlijk. Al waren er wel een pak dingen die toen anders verliepen dan nu.   

1. Het bidet in de badkamer

Iedereen had een bidet in de badkamer. Ouders maakten hun kinderen wijs dat dit diende om de voeten te wassen. 

2. Kledingensembles

Wij droegen 'ensembles', want een broek, trui en hemd waarop hetzelfde motief terugkwam, dat vonden onze moeders mooi. Je kon toch niet zomaar om het even welke broek met welke T-shirt combineren? 

3. Geen gsm - geen tablet

Nee, wij kregen geen GSM of tablet voor onze communie of lentefeest. Gewoonweg omdat dat toen nog niet bestond. (Ja, wij zijn écht zo oud!) 

4. grijze speelplaats

De speelplaats op school was gewoon een betegelde, lege vlakte. Nee, er werd geen moeite gedaan om die grijze vlakte aangenaam te maken (hooguit een lachende clown op de omheining). Speeltoestellen waren iets voor op een speelplein. 

5. Typemachine

Wij leerden typen op een typemachine... een watte?? Dat was een machine waarmee je rechtstreeks op een blad kon typen. Als je één lettertje fout typte moest je helemaal opnieuw beginnen. Onze vingers waren toen beresterk, want je moest zo hard op de toetsen drukken dat de buren hoorden dat je een brief aan het schrijven was. :-) 

typemachine