5 efficiënte homeopathische middeltjes voor kinderen

Zeggen dat kinderen weleens ziek zijn of pijn hebben, dat is een open deur intrappen. Snot, hoesten, krampjes, doorkomende tandjes, …: het zorgt meer dan eens voor heel wat ongemakken. Heel wat van die pijntjes kan je gemakkelijk bestrijden met homeopathische middeltjes. Apotheker Lieselot lijstte vijf van die middeltjes op die heel efficiënt zijn bij baby’s en/of kinderen.

1. Euphorbium compositum neusspray (HEEL)

Euphorbium compositum is een homeopathische neusspray die kan gebruikt worden bij neusverkoudheid en sinusitis. De spray heeft een bewezen antivirale werking en een vergelijkbaar effect als een neusspray met vasoconstrictorische eigenschappen (bv oxymetazoline: NESIVINE baby en pediatrie), maar dan zonder schadelijke effecten of gewenning. Andere neussprays mag je niet langer dan 5 dagen gebruiken bij kinderen, maar dit is een veilige neusspray met een goede tolerantie die langdurig mag gebruikt worden. Veilig te gebruiken voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen vanaf 2 jaar.

2. Viburcol zetpillen (HEEL)

Dit zijn homeopathische zetpillen die werken bij rusteloosheid, prikkelbaarheid, doorkomende tandjes… Ze zijn ideaal voor als het nog niet nodig is om meteen pijnstillende en koortswerende geneesmiddelen toe te dienen. Sommige mama’s willen daar zo lang mogelijk mee wachten. (Tot 38°C spreekt men van een temperatuursverhoging. Die kan het gevolg zijn van een lichte infectie of van doorkomende tandjes bij kinderen.) De zetpillen hebben een een vergelijkbaar effect als paracetamol (Perdolan siroop, Dafalgan siroop), zijn veilig en hebben geen bekende interacties met andere geneesmiddelen. Ze mogen gebruikt worden vanaf de geboorte. Viburcol is ook een vergund geneesmiddel.

Wist je dat het OZ een terugbetaling voorziet voor homeopathie? Doe de test en ontdek jouw voordelen bij OZ! 

3. Mama Natura Coli (VSM)

Mama Natura Coli is een homeopathische geneesmiddel dat dankzij een combinatie van vijf bestanddelen helpt om darmkrampjes bij baby’s te verlichten. Het mag gebruikt worden vanaf de geboorte.

4. Stodaline (BOIRON )

Wist je dat hoestremmers (zonder voorschrift) worden afgeraden bij kinderen onder de 6 jaar? Er is namelijk een gebrek aan bewijs van hun doeltreffendheid, en bovendien zijn er heel wat neveneffecten bij overdosering. Stodaline is echter een slijmoplossende en verzachtende siroop die toch het nodige comfort biedt en veilig te gebruiken is vanaf 2 jaar. De siroop bevat geen suiker en alcohol, en kan ook tijdens de zwangerschap en borstvoeding veilig worden gebruikt.

Ontdek hier alles over de terugbetaling voor homeopathie bij OZ

5. Calendeel gel (HEEL)

Deze gel is aan te raden bij insectenbeten, zonnebrand en geïrriteerde en jeukende huid. De gel mag zo vaak als nodig worden aangebracht op de aangetaste huid. Calendeel gel mag vanaf de geboorte worden gebruikt en is veilig bij zwangerschap en borstvoeding. Het bevat een 3-in-1 formule: het verzacht, beschermt en herstelt. Het is vooral handig bij baby’s met insectenbeten, want veel  jeukstillende zalfjes mogen pas vanaf 2 of 3 jaar. Bovendien zorgt het niet voor fotosensibiliteit, dus het kan geen kwaad als je ermee in de zon zou komen .

 

Wist je trouwens dat het OZ een tegemoetkoming voorziet voor homeopathie? 

Ben je benieuwd op welke terugbetalingen je nog kunt rekenen bij OZ? Bereken nu je persoonlijke voordelen hier!

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met OZ. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.