5403fi.jpg

6 keer per dag ruzie … met je kind

1/03/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Krijg je ook steevast een ‘nee!’ op je vraag om dat speelgoed op te ruimen of die groentjes op te eten?  Jep, discussies met je kroost zijn dagelijkse kost. Zo’n zes keer per dag – máár zes keer, echt?! – komt het tot gekibbel. Dat blijkt uit een Britse studie.

Woorden wisselen met je kinderen? Het hoort nu eenmaal bij het gezinsleven. Onderzoekers in Groot-Brittannië waren benieuwd naar hoe vaak precies ouders ruziën met hun ukjes. In opdracht van de kinderdrank Capri Sun legden ze hun oor te luisteren bij 2.000 ouders van kinderen tussen de twee en twaalf jaar en gingen ze na hoeveel keer het tot een discussie komt en waarover het dan gaat.

Je raadt het al. Er gaat geen dag voorbij zonder gemopper – oh, mocht dat toch eens kunnen … Gemiddeld 2.184 keer per jaar gaat het er minder gemoedelijk aan toe tussen ouders en kindlief. Da’s goed voor 182 ruzies per maand, 42 per week en dus zes per dag. En een discussie duurt gemiddeld acht minuten – ja, ook al lijkt het soms een uur.

Over eten en drinken wordt het meest tegengesputterd. Dat bord lijkt nooit leeg te geraken en gezonde groenten en fruit worden gemakkelijk aan de kant geduwd. Nog een ruzietoppertje: het treuzelen voor het slapengaan. En die rommelige kamers leiden ook vaak tot gezeur.

Als je denkt dat ouders altijd als winnaar uit de discussie komen, dan heb je het trouwens mis. Het onderzoek toont aan dat zes op de tien ouders de brand blust door een compromis te sluiten. Tja, we gaan toch allemaal liefst slapen met vrede in huis?

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes