8 dingen die ik vergeten was over een 6 tot 12 maanden oude baby

De tanden blijven maar verder groeien en gaan dikwijls gecombineerd met een rode poep, diarree en nachtelijke huilpartijen… Ze blijven even scherp. Dus opgepast voor de vingers! Papier werkt als een rode lap op een stier. Geef Renée een papieren boekje of schriftje en ze heeft het in geen tijd verslonden. Frustraties beginnen nu de kop op te steken. Bijvoorbeeld ...

  1. De tanden blijven maar verder groeien en gaan dikwijls gecombineerd met een rode poep, diarree en nachtelijke huilpartijen… Ze blijven even scherp. Dus opgepast voor de vingers!
  2. Papier werkt als een rode lap op een stier. Geef Renée een papieren boekje of schriftje en ze heeft het in geen tijd verslonden.
  3. Frustraties beginnen nu de kop op te steken. Bijvoorbeeld als er iemand een koekje van haar afneemt, dan zal iedereen het geweten hebben. En je neemt beter ook geen speelgoed af van haar. De decibels swingen dan de pan uit!
  4. Wanneer Renée haar flesje ziet of ziet dat ik kom met een slabbetje, dan gaan haar armpjes en beentjes spontaan bewegen. 
  5. Instant honger is instant honger. Er valt niet over te onderhandelen. Vergeet het om nog patatjes de koken, te pureren en er nog groenten door te roeren, dan is het kalf al verdronken. Hoera voor de potjesvoeding!
  6. Het speeltapijt heeft geen nut meer. Zet haar erop en twee seconden later is ze weg. Ze wordt mobiel, hetzij op haar knietjes, hetzij zich rechtrekkend en zo schuifelend door de living, maar ze zal haar doel bereiken.
  7. Die eerste keer op de voeten staan is zo een openbaring voor je kleine meid. Ze blijft maar naar haar voeten staren. Het wordt helemaal een feest als je haar achter het blauwe ikeakarretje zet en ze zo stap per stap vooruitgaat.
  8. Ze herkent zo goed haar mama, papa en zussen. Deze laatsten ontfermen zich als een moederkloek over hun kuikentje. Tot groot jolijt van Renée.