3321fi.jpg

AirBsit: eerste hulp bij zoektocht naar een babysit

11/01/2016

Een babysit zoeken zorgt vaak voor heel wat stress. Met de nieuwe app AirBsit moet dat nu allemaal gemakkelijker gaan. De app is al in Wallonië en Brussel een groot succes en wil vanaf deze week nu ook uitbreiden naar Gent en Antwerpen, en in geval van succes ook naar de rest van Vlaanderen. En er is nog meer goed ...

Een babysit zoeken zorgt vaak voor heel wat stress. Met de nieuwe app AirBsit moet dat nu allemaal gemakkelijker gaan. De app is al in Wallonië en Brussel een groot succes en wil vanaf deze week nu ook uitbreiden naar Gent en Antwerpen, en in geval van succes ook naar de rest van Vlaanderen. En er is nog meer goed nieuws: ook de Gezinsbond gaat elektronisch gaan door een website te ontwikkelen waar ouders en babysits elkaar op een gemakkelijkere manier gaan vinden. 

Hoe werkt AirBsit?

De app is er gekomen dankzij twee Brussele mama’s, Donatienne van Houtryve en Géraldine Biebuyck, omdat ze zelf vaak sukkelden om een goede babysit te vinden.

Het systeem van AirBsit is redelijk eenvoudig: je geeft een datum, uur en plaats in. Meteen daarna krijg je een lijst met beschikbare babysits (hoe oud ze zijn, welke ervaring met kinderen ze hebben). Het leuke en handige is dat elke babysit een quotering krijg van andere ouders, zodat je al een beetje kunt inschatten wie er op je kinderen komt zorgen. Ook het omgekeerde kan: de babysits kunnen aangeven hoe het is verlopen, hoeveel ze hebben verdiend en of ze tevreden zijn.

Het systeem werkt zodanig dat babysits die al bij je vrienden zijn geweest bovenaan in het lijstje terechtkomen. Op die manier kun je ook iemand kiezen op basis van vertrouwen. 

Nog een paar feiten over AirBsit

  • De app is gratis te downloaden. AirBsit rekent 15 extra minuten babysittijd aan die automatisch van je betaling afgaat.
  • De app houdt bij hoe lang een oppasbeurt precies duurt en berekent na afloop hoeveel er betaald moet worden, op basis van het uurtarief dat je van tevoren met je babysit hebt afgesproken.
  • Betalen gebeurt trouwens met je bankkaart, dus je hoeft ook niet meer te stressen dat je niet genoeg cash in huis hebt.
  • In geval je uitje niet doorgaat en je de babysit moet annuleren stort AirBsit de extra 15 minuten terug.
  • In twee maanden tijd schreven zich alleen al in Brussel en Wallonië meer dan 7.500 gebruikers in. Het oppasbestand telt ondertussen meer dan 4.000 babysits.
  • De app is te vinden in de app-store van Apple en Google.

​(foto: AirBsit)

Meer weten?

Via deze link van De Redactie kom je meer te weten over hoe de app werkt.