6525fi.jpg

Als je je kind écht moet loslaten …

24/02/2020

Onze kinderen zijn onze grootste schatten. We willen allemaal dat ze gelukkig zijn. Maar een kind MOETEN loslaten, dat is een totaal ander verhaal. Dat gebeurde op 5 januari 2020 bij mij, mama van Raphael. Een jongetje van 15 maanden en kerngezond. De dokters weten nog altijd niet hoe het komt …

Ik bleef geloven dat er een mirakel zou gebeuren en vroeg iedereen via facebook om samen te bidden zodat er nog een teken van leven zou komen, want als ouder blijf je hopen. Maar dan kom je in het ziekenhuis en moet je de harde  realiteit onder ogen zien…

Je ziet dat alle levensenergie is verdwenen en het geloof maakt plaats voor verdriet en ongeloof.

Loslaten

Ik moest mijn zoontje loslaten, willen of niet. Het leven had beslist. Altijd gezond en vrolijk geweest en dan plots dit … Je voelt de grond onder je voeten wegzakken.

‘Waarom?!’ gaat door je hoofd, ‘dit kan toch niet, het is een nachtmerrie waar we straks uit ontwaken!’

Je leven staat helemaal stil, ook al heb je nog 3 vrolijke kerngezonde kinderen.

Ook de angst voor deze kinderen slaat toe en ook zij komen elke dag vragen: “Wanneer komt Raphael terug?”

Ik huilde uren aan een stuk met tussenpauzes van woedeaanvallen en zelf niet meer willen leven. Maar de dag erna staat er al een begrafenisondernemer voor je deur en moeten er papierzaken geregeld worden.

Heling van muziek

Ik voelde dat ik een mooie plechtigheid wou en dat hij in liefde en licht moest begraven worden.

De heling van de muziek was begonnen. Ik wou voor hem een lied schrijven, om hem op die manier nog in leven te houden en hem niet te moeten loslaten.

Ik voelde zijn energie nog heel dicht bij mij en al wenend kwamen er mooie woorden en een melodie. ‘My Sweet Angel’ was de titel, en het moest een boodschap worden voor de hele wereld .

Shine your light into the world …

Ik hoorde piano en viool, maar ik kon alleen zingen. Ik lanceerde een oproep op facebook, en wat een liefde en steun kreeg ik van duizenden mensen! De kaartjes komen nog elke dag bij ons in de brievenbus binnen … Al snel had ik muzikanten gevonden

Ik voelde zo’n dankbaarheid en liefde dat ik het lied wilde zingen op de begrafenis en er kracht wou uithalen om ook andere sterrrenkindjes te herdenken. De begrafenis werd live op facebook gedeeld, want vele mensen voelden zich schuldig dat ze er niet konden bijzijn.

Zijn boodschap werd meer en meer gedeeld en ik voelde een hele sterke verbinding en kreeg overal tekens van Raphael wat de volgende stap met het lied zou zijn.

Ondertussen is het al op Joe FM geweest en willen we het overal op radio en televisie verspreiden om Raphael zo te blijven laten leven.

Verbinding

Hij geeft me steeds de boodschap: ‘Mama, ik ben niet dood, ik leef verder in ieder van jullie.’ Het lied helpt ondertussen ook andere mensen die dierbaren verloren zijn, om kracht en liefde te voelen na deze moeilijke periode.

Want het doet enorme pijn om je kind te moeten loslaten als je het totaal niet verwacht had. Laten we allemaal kinderen meer kind laten zijn zodat ze die pure diamant kunnen blijven. Raphael is geboren als een pure diamant en zo is hij ook gegaan.

Nu is hij een engel die over iedereen waakt en over heel de wereld mensen opnieuw verbindt door het lied: My Sweet Angel.

Ik zal altijd zijn boodschap blijven delen en hem op die manier verder laten leven door mij.

Want we zijn allen liefde en in ons hart is hij er nog steeds.

Help je mee om het lied te liken en te delen? We zouden het graag op radio en televisie krijgen …

Je kan het lied hier downloaden op Spotify, en onderaan kan je het lied beluisteren op YouTube. 

Raphael