6154fi.jpg

Back to work en school met Sofie Dumont en Mama Baas!

29/08/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Help, ik moet dringend mijn interne versnellingspook een tandje hoger zetten! Die eerste week van het schooljaar is toch altijd een beetje stressen, een beetje wennen aan dat ritme dat net een tandje hoger ligt dan in de vakantie: de kinderen moeten terug op tijd in én uit bed, de hobby's starten terug, zelf heb je ook minder excuses om niet meer op tijd op het werk te verschijnen en oh ja, waar lagen die sportkleren nu weer? Gezond koken is de eerste septemberweek sowieso een uitdaging. Gelukkig kregen we van Sofie Dumont enkele superhandige kooktips and tricks! 

kidsproof, gezond én snel klaar!

Ik, Mama Baas-reporter Fran, mocht met dochters Ada (11 jaar) en Suza (9 jaar)  en mama Babs enkele kooktips gaan rapen bij niemand minder dan Sofie Dumont. Omdat ik het zelf belangrijk vind dat mijn kinderen fruit en groenten binnen hebben, zet ik veel rauwe groenten op tafel. Maar vaak kom ik niet verder dan plakje tomaat en schijfjes komkommer. Daarom vroeg ik Sofie om leuke kidsproof, gezonde én snel klaar gerechten.  

keuken Sofie

keuken

Keukenprinses

Aangezien ik niet zo'n keukenprinses ben, kwam de stap voor stap uitleg van Sofie goed van pas. Het was heel inspirerend om te zien hoe ze in een mum van tijd originele maar toch eenvoudige gerechten in elkaar flanste. (Echt, ik wou dat ik ook zo'n ferme kok was!) 

sante

Meehelpende kinderhandjes

De kinderen mochten alles meevolgen, meekoken en uiteraard ook proeven, wat ze helemaal geweldig vonden. Aan het uitzicht van de spinazie-appeldrank moesten de meiden een beetje wennen, maar de smaak is echt geweldig. 

 

omelet met erwtjes

And the winner is...

De prijs voor het favoriete gerechtje van de kinderen gaat vast en zeker naar de omelet met erwtjes. Ondertussen maakten de kinderen de omelet al eens thuis met eitjes van onze kippen, een schot in de roos dus! 

 

bloemkool

Bloemkool nuggets

Als ik er een gerecht mag uitkiezen, dan is het ongetwijfeld de bloemkool-nugget. Heel knapperig en verrassend van smaak. Het lijkt me ook ideaal om eens als aperitiefhapje te serveren. 

Verborgen vitamientjes

Het idee achter het menu dat Sofie Dumont voor ons maakte, is dat de kinderen ongemerkt groenten en fruit eten.  Ziehier het volledige fruit-en groenten camouflage-menu:

 

gerechten

Bekijk hieronder de video en klik hier voor de volledige gerechten! 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes