2902fi.jpg

Bevat rijstmelk schadelijke stoffen?

27/04/2015

Mama Lilliths kinderen verdragen koemelk niet goed, dus geeft ze hen sinds hun 18 maanden rijstmelk als alternatief. Tot ze her en der las dat dergelijke melk schadelijk kan zijn om dat ze arsenicum zou bevatten. De schrik sloeg haar om het hart … ‘Vergiftigt’ zij haar kindjes nu te goeder trouw? Of is dit een fabeltje? 

Mama Lilliths kinderen verdragen koemelk niet goed, dus geeft ze hen sinds hun 18 maanden rijstmelk. Tot ze her en der las dat dit alternatief schadelijk kan zijn omdat het arsenicum zou bevatten. De schrik sloeg haar om het hart … Doet ze nu meer slecht dan goed? Of is dit een fabeltje? Expert Tamsyn helpt het misverstand de wereld uit. 

Afwisseling is gezond

Rijstmelk is niet schadelijk, maar weet dat de meeste kinderen uit een koemelkeiwit-allergie gegroeid zijn rond de leeftijd van twee jaar. Je kunt je dus afvragen of het nog zinvol is om enkel rijstmelk te geven op die leeftijd. Maar als je kiest voor rijstmelk, koop dan Novalac Rice bij de apotheek; die werd in studies uitvoerig getest en goed bevonden.

Kampt je kindje met een lactose-intolerantie, dan is dat natuurlijk voor de rest van het leven. Koemelk is uitgesloten dus. Gelukkig zijn er alternatieven als rijst- en sojamelk. Het beste is om beide soorten af te wisselen, aangezien voor alle voedingen pro’s en contra’s te formuleren vallen. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes