Bomboclat: zomers festival voor jong en oud

  • door Mamabaas

Een festival waar ook kinderen meer dan welkom zijn? Dat klinkt ons als muziek in de oren! Dit weekend vindt in Zeebrugge voor de eerste keer het festival Bomboclat plaats. Bombo-watte? Denk: tropisch festival op het strand, een kwalitatieve food village met wereldkeuken, en, niet onbelangrijk, een ruime kinderzone.

Brugse broers zetten eigen festival op poten

De Brugse broers Bram en Wannes droomden er al lang van een eigen festival op poten te zetten. Ze deden al uitgebreid ervaring op in de Belgische festivalwereld (Tomorrowland, Gent Jazz), en dit jaar vielen alle puzzelstukjes in elkaar en slaagden ze erin hun droom waar te maken. En omdat Wannes dit jaar voor de tweede keer papa wordt en er een heuse babyboom is in zijn vriendengroep, weet hij als geen ander hoe moeilijk het is om met je kinderen naar een festival te trekken. Want echt ontspannend is dat meestal niet, laat staan dat je serieus de beentjes kunt losgooien.

Fantastische formule voor kinderen

En dus kwamen ze met een fantastische formule op de proppen. Er is een beveiligde zone voor kinderen voorzien, mét begeleiding. Kinderen krijgen een polsbandje om waardoor de begeleiders meteen zien of een kind in die beveiligde zone moet blijven, of vrij binnen en buiten mag lopen. En daar staat de kinderen de tijd van hun leven te wachten: springkastelen, een hindernissenparcours of waterglijbaan, voetballen of gewoon spelen in het zand ... Één ding is zeker, ze zullen de tijd niet krijgen om zich te vervelen. Ondertussen kunnen mama en papa rustig genieten van een zomers optreden en/of een verfrissende cocktail. Of de kinderen kunnen gewoon mee de muzikale sfeer opsnuiven natuurlijk, want daarvoor ben je nooit te jong!

Tropische sfeer

Bovendien mogen kinderen onder de twaalf jaar gratis binnen. Zo hoeft een gezellig festival met het hele gezin je geen arm en een been te kosten. En ook de ouders die met buggy komen worden niet vergeten, want overal worden er houten platen voorzien op het zand. Handig!

Het festival gaat door op het strand van Zeebrugge. Behalve het hoofdpodium is er ook nog een tent waar voornamelijk Belgische DJ's het beste van zichzelf zullen geven.

Zin om zelf de tropische sfeer te gaan opsnuiven in Zeebrugge? Meer info vind je hier.