5412fi.jpg

Borstvoedende mama’s meer dan welkom in #breastfriend-zaken

14/08/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Mama’s die borstvoeding geven, hebben het waarschijnlijk ooit al gemerkt. Het is niet altijd evident om je kindje in het openbaar te voeden. Omstaanders reageren al eens minder fijn en sommige horecazaken houden er gewoon niet van dat je er de borst geeft. Gelukkig zijn er een aantal Brusselse zaken die hun deuren wagenwijd openzetten voor borstvoedende mama’s.

Een twintigtal Brusselse horecazaken hebben zich ‘geout’ als #breastfriend. Mama’s die hun baby’s borstvoeding willen geven, kunnen dat bij hen zonder schroom doen. En ze hoeven er niet voor in een hoekje te kruipen of naar het toilet te gaan.

Niets natuurlijker

Het was staatssecretaris Bianca Debaets die samen met de mobiele vroedvrouwenorganisatie Wheels of Care op 10 augustus de campagne lanceerde. “Borstvoeding zou normaal moeten zijn in elke zaak, want er is niets natuurlijker dan je eigen kind de borst geven”, zegt Debaets.

Gewoon naar buiten trekken met je baby, is de boodschap. “Borstvoeding geven mag geen drempel zijn, want mama’s moeten ook uit hun isolement geraken”, aldus Bianca Eerens, vroedvrouw bij Wheels of Care.

Breastfriends.brussels

Een sticker aan de deur laat je weten wanneer je een #breastfriend-horecazaak binnenstapt. De zaken krijgen ook een borstvoedingskussen en een verschoontafel. Wil je weten welke zaken #breastfriend zijn? Neem snel een kijkje op de website www.breastfriends.brussels.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes