6544fi.jpg

Kijktip: de docureeks ‘Babies’ op Netflix

4/03/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Baby’s en hun ontwikkeling: het is behoorlijk fascinerend om te zien. In de nieuwe docureeks ‘Babies’ op Netflix worden 15 baby’s een jaar lang gevolgd. Maar de reeks gunt kijkers niet alleen een blik op het leven met een pasgeboren hummeltje, je krijgt ook heel wat wetenschappelijke achtergrond en kadering. Ongelooflijk interessant!

Je hebt ongetwijfeld ook al gefascineerd stilgestaan bij de grote stappen die een kleintje zet in zijn eerste levensjaar. Van een hulpeloos huilend wezentje tot een brabbelend peutertje dat helemaal klaar is om de wereld te gaan ontdekken: fantastisch toch?!

En je hebt je ongetwijfeld ook al eens afgevraagd – gefascineerd of misschien eerder gefrustreerd: wat gaat er toch om in dat kleine hoofdje? Waarom huilt hij nu, waarom reageert hij zus of zo, waarom doet hij dit of dat? Jammer genoeg komen kleintjes niet met een handleiding (hoe handig zou dat zijn?!).

Maar nu is er wel de nieuwe reeks ‘Babies’ op Netflix, die ons wat meer inzicht geeft in wat er zich allemaal afspeelt tijdens het eerste jaar van een baby. In de reeks worden 15 gezinnen met een pasgeboren baby gevolgd. Daar blijft het echter niet bij: die beelden worden gecombineerd met wetenschappers die aan het woord komen. Op die manier krijg je meer info over tal van vragen die je je als ouder stelt.

In elke aflevering komt een nieuw onderwerp aan bod – van sociale relaties over slapen en voeding tot de eerste stapjes – dat telkens wordt gekoppeld aan verschillende baanbrekende wetenschappelijke onderzoeken. 

In de eerste aflevering wordt er bijvoorbeeld gefocust op de emotionele band tussen ouder en kind, sociale interactie en stress. Je krijgt meer inzicht in de rol van hormonen, de verschillen en gelijkenissen tussen mama en papa en hoe de baby sociaal reageert op de ouders.

In de afleveringen daarna kom je meer te weten over de samenstelling en de voordelen van moedermelk, over hoe baby’s zich de cadans van taal al eigen maken nog voordat ze kunnen praten, over dutjes en slaap, …

Superinteressant!