5056fi.jpg

Brief aan mijn kind over de Sint

23/11/2020

De truth about de sint... Het is een heikel thema. Een mooie brief van moeder aan dochter.

Bestaat de Sint echt?

Mijn liefste Dochter,

Binnenkort krijg je weer bezoek van de goedheilig man en zijn gevolg, die met veel bravoure - en natuurlijk cadeautjes (lots and lots of them!) - jouw kleine kinderhart blij zullen maken. Dagen en nachten zal je aftellen. De verwachtingen zullen hooggespannen staan. Met trillende handjes doe je dan de livingdeur open, hopend op een mooie tafel met verrassingen.

Nu geloof je nog volop in die man met zijn witte baard en rode mantel. In het geluid van de hoeven van zijn paard (‘mama, ik heb het écht gehoord! Echt waar!!’). De zwarte pieten, die alles zien en horen (yup, soms gebruiken we dit eens in jouw nadeel). Het is een magisch beeld. Jouw kinderlijke onschuld ligt in de blik van je ogen bij het aanschouwen van de geschenken op tafel.

Nu je 6 jaar bent, zal de dag binnenkort komen waarop je me vraagt:
 ‘Mama, bestaat Sinterklaas echt?’.

Jouw grote ogen zullen me vragend aankijken, maar eigenlijk zal je de waarheid een beetje voelen naderen.

‘Nee, mijn lieve schat, sinterklaas bestaat niet echt.’ Ik zal het je zachtjes vertellen. Mama heeft het namelijk zelf een beetje moeilijk om dan afscheid te nemen van een stukje kindertijd.
 

Het blijft een feest

Ik zal je vertellen wie hij echt was. Een goed man, een man die mensen heeft geholpen. Hij leefde lang geleden, maar we herdenken hem elk jaar. Een beetje zoals we een verjaardag vieren.

Ik zal je vertellen over hoe mama en papa elk jaar al weken met veel zorg en plezier jouw cadeautjes uitkozen. Hoe we ze verstopten en samen al uitkeken naar het moment waarop je zus en jijzelf ze met veel verwachting zagen. Hoe jullie gezichtjes, vol blijdschap, één van de hoogtepunten van ons jaar was (en is). Hoe we er samen in opgingen, in de magie van Sinterklaas.

Want, dat is het, mijn lieve schat. Magie. Geloven in iets wat je niet kan zien. Geloven in iets wat wel aanwezig is, maar niet tastbaar. Geloven in wonderen.

Dat wil ik je meegeven, mijn liefste dochter. Niet alles in het leven kan je vastnemen, kan je voelen of aanraken. Maar het is er wel.

Net zoals wij altijd achter je staan, ook al zijn we er niet. Net zoals geloven in jezelf. Ook al is zelfvertrouwen niet in een echt doosje te stoppen. Net zoals liefde en vriendschap. Je voelt het van binnenuit en je geeft het door.

Nu maak ook jij deel van het geheime team. Nu mag jij meehelpen om de magie voort te zetten.

Want ook al bestaat de echte Sinterklaas niet. Het blijft een feest. Een dag vol blijdschap, plezier en ja… Zelfs nog wonderen.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes