4711fi.jpg

Brief aan mijn zoon: hoe graag ik je zie en hoe bang me dat maakt

20/07/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Dat je leven erg verandert als je mama wordt en dat je pas kan weten wat graag zien is als je zelf kinderen hebt, dat is me wel duizend keer verteld. Sinds de geboorte van mijn zoontje besef ik pas hoeveel waarheid er achter deze clichés zit. 

Ultieme liefde

Dat ik je graag zou zien wist ik al van lang voor er zelfs sprake was van jou. En dat die liefde alleen maar groter zou worden als je in mijn buik groeide. Dat ze onvoorwaardelijk is, uniek en elke dag nog sterker wordt nu je in ons leven bent. Ik smelt van je glimlach, ik lach elke dag met je uitspraken en deugnietenstreken.

Maar lieve schat, wat maakt die ultieme liefde me ook bang. Want met mijn kleine mamahart kan ik er niet tegen als je pijn hebt of verdrietig bent. Het maakt me verdrietig als ik eraan denk dat je me morgen misschien niet meer zo graag hebt of dat je geen kus meer wilt van mij.

Ik ben bang voor de dag dat je die dikke knuffel voor je gaat slapen niet meer nodig hebt of dat je wel alleen uit je bedje komt. Want wat wil je zo graag alles alleen kunnen en doen.

Alles gaat zo snel

Het gaat allemaal zo snel. Alweer een klepper van een cliché.

En ondertussen staat school voor de deur. En ook daarvoor breekt het angstzweet me uit.

Want wat als je daar niet graag naartoe zal gaan en dat je huilend om je mama smeekt? Maar ook, wat als je er niet meer weg wil en liever daar blijft bij die leuke juf en al je vriendjes. Ben ik dan plots niet meer zo belangrijk?  

In de toekomst zal je vast wel eens een gebroken hart hebben en dan zal het mij pijn doen je verdrietig te zien. Maar evengoed vrees ik de dag dat je hart van een ander zal zijn.

Ik wil dan ook geen moment missen. Je groeit wanneer ik met mijn ogen knipper en iets dat je gisteren nog niet kon lukt vandaag zonder problemen.

Voorlopig ben je een echt mama’s kindje en ik geniet van elke knuffel, waardeer elk kusje en kan wel duizend keer naar ‘I love you mama’ luisteren. Je glinsteroogjes stralen, je glimlach maakt mijn dag en jou gelukkig zien warmt mijn hart.

En lieverd, wat vind ik je fantastisch. Wat hou ik ongelooflijk veel van je. En hoe bang me dat soms ook maakt, mijn liefde voor jou is onvoorwaardelijk en oneindig. Vroeg of laat zal ik niet meer je nummer één zijn, maar zolang dat nog wel zo is geniet ik van elk moment!

Joyce

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes