7153fi.jpg

Dag tutje

5/01/2021

Dag tutje, dag lieve dierbare tutje. Ja we weten het wel … Je bleef een beetje te lang rondhangen hier … Een beetje zoals gasten op je trouwfeest die tot in de kleine uurtjes blijven dansen. Het was niet echt de bedoeling dat het feest zo lang zou doorgaan en je beseft ergens dat je er de prijs later voor zal betalen, maar het voelde zo goed op het moment.

Dag tutje, dag beste vriendje,

Je bracht hier troost, rust, slaap. Oh, zoooveeel slaap. We missen je, tutje. Niet enkel jouw rechtmatige eigenaar die je zo dapper uitwuifde en liet gaan, maar ook zijn mama en papa. Want dat slapen zonder jou, daar lijken we met z’n allen nog niet zo snel aan gewend. Oh tutje, wat bracht je ons heerlijk rustgevende nachten. Toen kleine uk nog een mini-uk was, bracht je soelaas tegen krampjes, en later bracht je een houvast, een routine, en gewoon, iets dat helemaal van hemzelf was. Wat deed het pijn jou te laten gaan. Zelden zagen we onze kleine man zo overstuur als op het moment dat hij besefte dat je nu echt, écht weg was!

Sinds je weg bent, lijkt hij wel een ander kind. Hij is bozer, snel overstuur, en kan plots niet slapen zonder mama of papa. Die grote stap vooruit blijkt ook even een stapje terug. We zijn overtuigd dat het elke dag een beetje beter zal gaan. Elke grote stap vraagt een aanpassingstijd. En we kunnen nu echt niet meer terug. Je bent weg, en weg zal je blijven. Het einde van een tijdperk. Net zoals aan alle goede dingen, kwam er ook aan jou een eind.

Weet dat je gemist wordt, maar het juiste moment voor het afscheid was daar. We zijn je dankbaar,  maar onze grote jongen kan het nu alleen, daar hebben we vertrouwen in.

Adieu, tutje.

 

Deze blog verscheen eerder op Katesworld.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes