6142fi.jpg

Dag uit het leven van … mama Kelly

23/08/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Omdat het altijd leuk is om even ‘te gluren bij de buren’, om  eens te zien hoe andere mama’s of papa’s het allemaal aanpakken en hoe het er bij anderen aan toe gaat: onze rubriek ‘een dag uit het leven van’. Vandaag de dagindeling van Kelly, mama van Daan 5 en Line 4, getrouwd met Nils.

6u De wekker van mijn man loopt af en hij staat op. Ik ben half wakker en hoop dat de kindjes de wekker en het eerste lawaai niet horen. Hij zet alles 's avonds al klaar en zit tegen 6u30 op de fiets naar het werk.

6u45 Mijn wekker loopt af, ik ga naar beneden in pyjama en begin met de vaatwas te legen en het ontbijt klaar te maken.

7u10 Ik maak de kinderen wakker. Dat gaat meestal heel vlot: ogen open en wakker! We gaan naar beneden, kleren aan en ontbijten maar. Ondertussen maak ik de brooddozen/boekentassen gereed.

7u40 De kinderen zijn volledig klaar en mogen nog even gaan spelen. Gelukkig komen ze heel goed overeen. Ze verschillen maar 1 jaar en 2 maanden, en net daarom heb ik daar heel bewust voor gekozen. Kleuren, tv, bouwen, (bijna) alles kan en mag 's morgens. 

Ze moeten mij nu even met rust laten, want ik ga naar boven om mezelf klaar te maken en de bedden op te maken en de ramen open te zetten. Ik heb deze tijd voor mezelf echt nodig. Chaos is NIET mijn vriend. ik wil graag organisatie. 

8u Ik zorg dat alles proper wordt achtergelaten, en dat we kunnen thuis komen in een rustig huis. Nu hop, naar school. 

8u20 De kindjes zijn op school en ik vertrek naar mijn werk. Ik werk elke dag van 9-15u (halftijds). Mijn echtgenoot en ik hebben dat samen beslist om meer rust in ons leven te creëren. Ik werk zelf op een kleuterschool bij de instappers, en mijn hoofd zou dat niet voltijds aankunnen.

15u Einde werkdag voor mezelf, ik fiets naar school.

15u30 De schoolbel gaat.

16u We zijn thuis. De kids wassen hun handen, plassen, legen hun rugzakje en krijgen een fruit/koekje. ROUTINE!

Ik begin al aan het avondeten (ja, echt zo vroeg!).

17u Mijn warm avondeten is klaar. Mijn echtgenoot komt meestal uitgehongerd van de fiets thuis en wij zitten allemaal samen aan tafel.

18u Alles is opgeruimd, ik was de kindjes (bad of douche) en mijn man zet alles al klaar voor de dag erna.

18u45-19u15 TV-tijd voor de kinderen (om de 3 dagen ga ik sporten/lopen en regelt de man alles).

19u30 Bedtijd voor de kinderen. Alles is stil en ook wij kruipen gezellig samen in de zetel. Rust, zo hebben wij het graag.

 

Wil je graag meewerken aan deze rubriek? Stuur dan een overzichtje van jouw dag (en eventueel een foto van  je gezin) door naar lore@mamabaas.com

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes