5063fi.jpg

De Babytheek: duurzaam babymateriaal toegankelijk voor iedereen

8/12/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Als er een kindje op komst is, dan lijkt de lijst met spulletjes die je nodig hebt bijna oneindig lang. En toch gebruik je veel van die spulletjes nauwelijks of maar heel kort. Waarom dus geen uitleendienst starten voor babyspullen, dachten ze in Brussel. En voilà: het idee voor de Babytheek was geboren.

Heel toegankelijk

De Babytheek is een uitleendienst voor babyspullen. Bedoeling is duurzaam babymateriaal toegankelijk te maken voor iedereen. En zo’n uitleendienst biedt niets dan voordelen. Vier op de tien kinderen in Brussel groeit op in armoede. Wie lid is van de Babytheek kan voor slechts 20 euro per jaar spullen ontlenen: toegankelijker kan bijna niet.

Producten testen

Bovendien kunnen jonge ouders er ook producten testen. Hoeveel ouders moesten bijvoorbeeld niet vijf soorten flesjes in huis halen vooraleer ze de perfecte soort hadden gevonden voor hun kleine spruit? En wie vindt het niet handig om die specifieke draagzak eerst eens te testen?

Duurzaam initiatief

Ook niet onbelangrijk: het is een duurzaam initiatief waarmee de afvalberg drastisch kleiner wordt gemaakt. En wie klein woont, hoeft op die manier niet zijn leefruimte vol te stouwen met babyspulletjes.

Ontmoetingsplaats

Bovendien zal de Babytheek ook fungeren als ontmoetingsplek tussen jonge ouders in het hart van Brussel. Want jonge ouders zitten vaak vol vragen: over hun baby, over hun nieuwe leven als mama of papa, over de babyspulletjes, … Niets leuker dan op zo’n moment in contact te komen met andere mama’s of papa’s en elkaar verder te helpen.

Voor iedereen

De babytheek is trouwens echt op iedereen gericht: arm of rijk, kleine of grote gezinnen, … En niet alleen ouders kunnen er terecht, ook grootouders of meters en peters die af en toe babyspullen nodig hebben zijn meer dan welkom.

De Babytheek wil op 1 februari haar deuren openen. Bedoeling is om vrij snel daarna ook in Vlaanderen verschillende vestigingen te openen.

Geef je oude babyspullen een nieuw leven

Maar: daarvoor heeft de Babytheek jouw hulp nodig! Om het project toegankelijk te houden is het lidgeld laag. Maar dat betekent dat de Babytheek beroep moet doen op schenkers van babyspulletjes. Vandaag kan je in Elsene terecht om jouw babyspulletjes weg te schenken en een tweede leven te geven.  Tijdens het inzamelmoment zijn er trouwens leuke kinderateliers voor peuters en kleuters, rond beweging en zang.
Deze spulletjes worden met open armen ontvangen:

  • Maxi Cosi
  • Flessenwarmers
  • Babybadjes
  • Borstpompen
  • Reisbedjes
  • Kinderstoelen

Steun het project via Growfunding

Maar ook wie geen babyspullen kan wegschenken, kan zijn steentje bijdragen. Er werd een Growfunding campagne opgestart om het hele project te financieren. In totaal hoopt de Babytheek 12.000 euro in te zamelen om het project op te starten, de Babytheek in te rechten en kwalitatief materiaal aan te kopen. De teller staat momenteel op 6.792€, dus elke bijdrage is meer dan welkom.

Meer informatie vind je hier.
Het inzamelmoment vindt op 9 december plaats in het Gemeenschapscentrum Elzenhof in Elsene tussen 10 en 12 uur.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes