7039fi.jpg

De geboortelijst: 5 essentiële items die niet mogen ontbreken

27/02/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Een geboortelijst aanleggen, dat doe je niet zomaar tussen de soep en de patatten: er kruipt best wat voorbereiding in. En er zijn zoveel spulletjes, dat je op den duur door het bos de bomen niet meer ziet. Maar geen nood, we helpen je graag een handje door 5 essentiële items op te lijsten die niet op je lijst mogen ontbreken!

Onze toppers

Een aantal babyspullen zijn echte basics en zijn dus onmisbaar in je baby-uitzet. Zoals deze:

 1. Verzorgingskussen met -hoezen
  Om je baby te wassen, aan te kleden en te verversen is een verzorgingskussen onmisbaar. Meer nog: het is handig om er zowel eentje op de slaapkamer als in de woonkamer te leggen. Zo heb je er altijd eentje bij de hand.
verzorgingskussen

 1. Flessen, spenen en accessoires
  Of je nu van plan bent fles- of borstvoeding te geven, het is sowieso handig om flesjes op je geboortelijst te zetten. Geef je flesvoeding, dan heb je uiteraard flesjes nodig. Maar ook als je borstvoeding geeft is het handig als je alvast een flesje in huis hebt voor wanneer je eens wil afkolven.
  Anderzijds zet je best geen té grote hoeveelheden op je lijst: het kan altijd zijn dat je kindje niet uit dat type flesje wil drinken en je uiteindelijk nog moet switchen naar andere flesjes.
 2. Tetradoeken
  Geloof ons vrij: tetradoeken kan je nooit genoeg hebben. Echt waar! Ze zijn multifunctioneel (echt: de eerste jaren kan je die voor zowat alles gebruiken!) én ze vliegen er doorheen in de was, dus een extra voorraadje is geen overbodige luxe. Een tetradoek onder het hoofdje van je kindje in het park (voor het geval hij wat melk teruggeeft), een tetradoek in de aanslag bij een voedingsmoment, een tetradoek na het badje …
tetradoeken

 1. Badcapes en washandjes
  Zo’n badcape is niet alleen ongelooflijk schattig, het is ook gewoon heel handig. Met zo’n cape heeft je kleintje het niet koud als hij uit zijn badje komt en kan je hem makkelijk afdrogen.
badcape

 1. Matrasbeschermers, hoeslakens en dekentjes + slaapzakken
  Tja, in een bedje horen nu eenmaal lakens en dekentjes, en da’s in een wiegje, babybedje of parkje niet anders. Donsdekens zijn niet veilig voor baby’s en worden afgeraden o.w.v. het risico op wiegendood, dus kies voor de combinatie van een lakentje met een dekentje. Ook een matrasbeschermer is handig: een kindje kan al eens wat melk teruggeven of net iets te enthousiast zijn luier vullen, dus die matras kan best wat bescherming gebruiken ;-).
  En vergeet zeker geen slaapzakken. Als je kindje wat groter wordt en niet meer stil blijft liggen is een slaapzakje heel handig: zo weet je zeker dat je kleintje de hele nacht lekker warm ingeduffeld blijft. 
dekentje

Voordelen van een geboortelijst bij Dreambaby

Een geboortelijst samenstellen is sowieso iets persoonlijks. De ene zweert bij een Babycook, de andere ziet er het nut niet van in. Gelukkig word je tijdens het leggen van een geboortelijst bijgestaan met persoonlijk advies. Wist je dat je bij Dreambaby nu zelfs via videocall advies kan krijgen? 

Je kan je lijst ook heel gemakkelijk aan jouw wensen aanpassen: je kan op elk moment spulletjes toevoegen of schrappen, of je kan (een deel van) je spulletjes nog verborgen zetten zodat nieuwsgierige familieleden of vrienden het geslacht van je ongeboren kindje nog niet kunnen achterhalen.

En het leukste van alles? Je krijgt een geschenkkaart met 10% korting op je volledige geboortelijst bij Dreambaby (bij een meerling is dat zelfs 15%!) én meer dan €150 aan extra voordelen en gratis producten. Je vindt hier meer info over een geboortelijst bij Dreambaby.

Hier vind je trouwens een handige checklist die je kan gebruiken om zeker niets te vergeten op je geboortelijst.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Dreambaby. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.