6572fi.jpg

De Grote Corona Entertainment Challenge: dag 4

17/03/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Veel ouders zitten de komende weken thuis met hun kroost. En dat is net iets anders dan tijdens de vakantie: er staan geen uitstapjes op het programma én de kans is groot dat mama en/of papa wel moet(en) werken van thuis uit. Je kinderen entertainen zal dus niet altijd evident zijn. Maar Mama Baas staat paraat: elke dag brengen we een entertainment tip!

Tijd om een bucket list op te stellen! Of maak er maar meteen ‘een paar bucket lists’ van. Om te beginnen lijsten jullie leuke dingen op die je tijdens deze periode thuis of in de tuin kan doen. Noteer die activiteiten op kleine papiertjes, en gooi ze in een pot. Je kan twee potten maken: eentje met activiteiten die de kinderen op zichzelf kunnen doen, en eentje met dingen die jullie samen kunnen doen.

Dat kunnen heel simpele dingen zijn, zoals ‘een puzzel maken’, ‘een gezelschapsspelletje spelen’ of ‘een boekje lezen’, maar natuurlijk mogen daar ook specialere of minder evidente dingen tussen zitten. Als jullie het maar plezant vinden – en als jullie maar véél activiteiten kunnen noteren. Dus laat je fantasie maar de vrije loop!

Vervelen je kids zich? Dan is dat hét moment om één van de potten boven te halen en hen een briefje te laten trekken: instant inspiratie! Ben je zelf aan het werk, dan trekken ze een briefje uit de pot ‘activiteiten om alleen te doen’. Hebben jullie tijd om samen iets te doen, dan kan er ook een briefje worden getrokken uit de pot ‘activiteiten om samen te doen’.

En nu jullie toch tijd hebben, kunnen jullie meteen al een stapje verder denken. Want je kent dat wel, van die weekends of vakantiedagen waarop jullie ‘iets willen doen’, maar niemand die inspiratie heeft. Dus misschien kan je nu al een lijstje met leuke activiteiten opstellen voor wanneer alles weer back to normal is. Welke uitstapjes willen jullie dan graag eens maken? Wat zou je deze zomer graag eens willen doen?

Wil je nog een stapje verder gaan? Maak dan elk een lijstje met dingen die je ooit in je leven eens wil gedaan hebben. Of een lijstje met de reizen die je ooit nog eens wil doen. Het levert vast inspirerende gesprekken om door daar samen over te brainstormen. Heerlijk om al even bij weg te dromen, toch? En positief denken, laat dat nu net iets zijn wat we heel hard kunnen gebruiken op dit moment! 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes