7929fi.jpg

De leukste DIY’s voor mama’s (in spe): (Gender reveal) piñata

7/02/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Organiseer je een verjaardagsfeest of een babyborrel met een piñata, dan is dat altijd gegarandeerde fun voor jong en oud! Maar daarnaast is een piñata ook een ontzettend leuk idee voor een gender reveal party. Iedereen zal vol verwachting en in spanning zitten wachten of er blauwe of roze confetti tevoorschijn komt.

Benodigdheden

 • Ballonnen (je kunt kiezen voor een ballon in een bepaalde vorm of gewoon een standaard ovale ballon)
 • Behangerslijm
 • Krantenpapier
 • Touw
 • Schaar
 • Crêpepapier in verschillende kleuren of verf om de piñata te kleuren
 • Alleslijm
 • Snoep (+ wat extra, want een kok altijd moet proeven)
 • Eventueel kleine uitdeelcadeautjes
 • Confetti (voor als het feestje niet bij jullie thuis doorgaat)
 • Stok om te slaan (op de piñata weliswaar)

Werkwijze

 1. Blaas je ballon op en maak behangerslijm volgens de verhouding op de verpakking.
 2. Scheur reepjes krantenpapier en plak ze op de ballon. Zorg dat je meerdere lagen krantenpapier hebt, en het liefst ook geen te dikke repen, maar meerdere dunne repen die je in verschillende richtingen plakt.
 3. Laat een nachtje drogen en prik nadien de ballon vanboven kapot en haal hem eruit.
 4. Maak bovenaan op een paar centimeter van het gaatje links en rechts een gaatje met een schaar en haal een touwtje door de twee gaatjes om je piñata te kunnen ophangen.
 5. Vul hem voorzichtig met snoep/confetti/kleine cadeautjes via het gaatje langs boven.
 6. Knip bredere repen crêpepapier in een of meerdere kleuren en maak aan één kant allemaal kleine knipjes. Je kunt ook voorgeknipt crêpepapier kopen. Plak de repen op de piñata met alleslijm of een restje van de behangerslijm. Verberg ook het gaatje vanboven met crêpepapier.
 7. Geen zin in gedoe met crêpepapier of heb je dat niet in huis? Je kunt de piñata ook gewoon beschilderen als het krantenpapier helemaal droog is, of hem bespuiten met een verfbus.
 8. Zorg dat je baby zich niet te dicht bij de piñata bevindt als de nichtjes of een oom zich met de stok en volle kracht op de piñata uitleven.

TIP

Heb je een slowmotionstand op je telefoon? Dan kan het leuk zijn in slow motion te filmen hoe de piñata stuk geslagen wordt en hoe het snoep alle kanten uitvliegt. Een leuke herinnering!

diy

Meer lezen

Knutsel zelf de origineelste spulletjes voor je baby en peuter! Hét creatieve boek om cadeau te doen aan die zwangere vriendin of om gewoon lekker voor jezelf te kopen.

 

Opgedeeld per thema: de geboorte plannen, aparte aankondigingen, een creatieve kraamperiode, een leuke kinderkamer en voor het eerst naar school.

Bijzondere knutselwerkjes waar je geen dure materialen of specifieke voorkennis voor nodig hebt, enkel een onweerstaanbare creakriebel: een polaroidmuur van het kraambezoek, decoratie voor het eerste feestje, afscheidscadeautjes voor de kinderopvang, etc.

Meer info vind je hier.