5528fi.jpg

De leukste Halloween-tochten voor kinderen

25/10/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Niets leukers dan tijdens de herfst een heerlijke wandeling te maken in de natuur. Maar weet je wat nog leuker is? Een griezelige Halloween-tocht! Uiteraard is het onmogelijk om alle Halloween-tochten op te noemen. Maar hieronder geven we enkele tips om met de kinderen al wandelend te gaan griezelen.

Pretparken in Halloween-sfeer

Pretparken sluiten hun deuren tijdens de herfst en de winter. Maar rond de Halloweenperiode doen ze vaak nog een extra effortke. Dan worden de pompoenen bovengehaald en reuzenspinnen geplaatst. Spookhuizen rijzen als paddenstoelen uit de grond. Animators lopen verkleed rond om je te laten schrikken. Er gaat echt een nieuwe – akelige – wereld voor je open. Beslist de moeite waard. Neem zeker een kijkje op de kalenders van de pretparken en check de openingsuren. Rond Halloween zijn er heel wat pretparken langer geopend tijdens de zogenaamde nocturnes.

Halloweentocht in de Gavers

Noteer alvast zaterdag 27 oktober in je agenda. Want dan kan je 4 kilometer lang genieten (of schrikken) van allerlei griezels op je pad. Er wordt heel wat animatie voorzien, waaronder vuurshows en dansacts, en dat met een hapje en een drankje. De tocht is uiterst kindvriendelijk.

De Grote Heksentocht in Smetlede

Ook deze is ieder jaar weer een gi-gan-tisch succes. Elke deelnemer krijgt een geurige, hete heksenbrij, duivelsdrank en griezelbrood met zwijnenkop of gatenkaas. Kwestie van volledig in de griezelsfeer te komen. Goed schoeisel en een zaklamp zijn absolute aanraders. Schrikken doe je sowieso. De heksentocht gaat door op zaterdag 27 oktober.

De Halloween Smoefeltocht in Koksijde

Vanavond, vrijdagavond 26 oktober, kan je gaan griezelen aan zee. Griezelkledij én zaklamp zijn ‘verplicht’. Niettemin wordt het een gezellige wandeltocht voor jong en minder jong. De hapjes die je krijgt, passen helemaal binnen het thema van Halloween.

De Griezel Sneukelwandeltocht in Boekhoute

Griezelig wandelen langs de schaarse wegels, een bezoekje aan The House Of Horror en verschillende hapjes en drankjes onderweg. Genoeg redenen om naar het plaatselijke eetcafé af te zakken, waar de wandeling begint. Één ding is zeker: schrikken en schreeuwen zul je! Het wordt een heuse uitdaging om poppen van levenden te onderscheiden. Je bent gewaarschuwd! Deze sneukelwandeltocht gaat door op zaterdag 3 november.

Halloween in het Middelheim (Antwerpen)

Op 31 oktober opent Doctor Ignorandus voor één keertje de poorten van zijn psychiatrisch centrum in het Middelheim. Een must see als je dol bent op de donker, griezelverhalen en monsters. De doctor laat zijn patiënten helemaal openbloeien. Het is aan jou om uit te vissen wat echt is en wat niet. Het verhaal is gebaseerd op een boek van Edgar Allen Poe. Opgelet: deze wandeling is alleen geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

Zoals we hierboven zeiden, kunnen we onmogelijk alle halloweentochten oplijsten. Maar laat gerust in de comments weten naar welke wandeling jouw voorkeur precies uitgaat en waarom. Zo kunnen we inspiratie opdoen van elkaar!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes