3454fi.jpg

De leukste 'zindelijkheidsverhaaltjes' die mama's ons doorstuurden

22/02/2016
Mamabaas
Door Mamabaas

Naar aanleiding van onze 'potjeswedstrijd' vroegen we aan de deelnemers om een leuke anekdote of verhaaltje mee te sturen over het hele zindelijkheidsgebeuren. Volgende verhaaltjes willen we jullie niet onthouden!

Naar aanleiding van onze 'potjeswedstrijd' vroegen we aan de deelnemers om een leuke anekdote of verhaaltje mee te sturen over het hele zindelijkheidsgebeuren. Volgende verhaaltjes willen we jullie niet onthouden! 

Rustig, mama!

Omdat onze dochtertje van bijna 4 een spraak- en taalachterstand heeft, gaat het zindelijk worden ook vrij lastig. (Dit komt helaas vaak voor bij kinderen met een spraak- en taalachterstand)

Sinds kort plast ze af en toe op het potje of op de wc, wij waren natuurlijk wildenthousiast en stonden dan ook te klappen en te juichen.

Blijkbaar was ze hier niet van gecharmeerd want als ze nu plast op de wc of het potje, steekt ze heel belerend haar wijsvinger in de lucht en zegt met een uitgestreken gezicht: 'Rustig mama.'" ;)

(mama Elsbeth)

 

Alle begin is moeilijk

"Mijn zoontje is twee, maar heeft nog geen zin om op het potje te gaan. Hij kruipt af en toe eens op ons toilet, zegt dan "pssst" en kruipt er weer af.... "

(mama Ellemieke)

Wie zijn best doet, zal het leren

"Mijn dochter Lina is net 2 jaar geworden en vraagt continu om op het potje te mogen. Effectief pipi doen in het potje is een ander verhaal. Eén keer is het toevallig gelukt, maar de andere keren staat ze recht en begint dan te plassen.

Laatst wou ze opnieuw proberen. Ik zet haar op het potje en ga naar de keuken. 5 minuten later komt dochter naar de keuken, neemt een handdoek van het rek en loopt terug naar de woonkamer. Dat vond ik nogal vreemd en dus volgde ik haar.

Wat blijkt, ze had weer de vloer onder geplast, maar was dit al aan het opvegen met de handdoek. Toen ik haar zei dat ik we wel zou opkuisen, werd ze kwaad, want ze wou het zelf doen!" :-)

(mama Anneli) 

Iedereen mag het weten

"Enes (net 2) doet sinds 2 weken aan potjestraining. Bij hem lukt het nog niet maar als mama pipi doet dan moet iedereen het weten!

"Mama pipiiii bravooo" roept hij dan heel enthousiast uit.

Spijtig genoeg doet hij dat overal... Ook op restaurant!"

(mama Askim)

Wie

"Hier thuis is onze lieve dochter Iliana (18 maanden) baas. Althans over haar eigen pampertje en het vullen ervan (voor de rest proberen we al wat te starten met opvoeden waar nodig).

Maar haar pampertje is haar (voorlopig nog) heilig. Wat zou ze zonder doen? Op haar verzorgingskussen neemt ze meteen een pamper klaar en begint ze de vochtige doekjes "op de juiste plaats" te wrijven (niet altijd tot groot jolijt van mama of papa want dat kan al eens een knoeiboel worden).

Toch vindt ze het ook heerlijk om, volledig uitgekleed en wachtend op het verzorgingskussen tot haar badje klaar is, te voelen hoe het is om eens GEEN pamper aan te hebben en dan je (kleine) behoefte te doen.

Tja, het lopende water zal vanalles in werking zetten zeker? Gelukkig kan ze nadien meteen in bad!"

(mama Goedele)

Grote fan

"Mijn zoontje van 18 maanden is helemaal gefascineerd door het toiletgebeuren en wil steeds mee als mama pipi gaat doen. Gisteren wandelende ik richting gang om iets te halen toen Milo zijn frank viel en hij achter me aan gehold kwam terwijl hij 'pipi' scandeerde. De deur van toilet stond wat open dus hij ging binnen, deed het deksel open en bleef 'pipi' roepen.

Toen ik zei dat ik niet naar toilet moest heeft hij zich als een volleerde dramaqueen op de grond laten vallen en hartverscheurend liggen huilen. Tijd voor een eigen potje denk ik dan!" ;-)

(mama Tine)

 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes