7932fi.jpg

De lidkaarten van het moederschap

8/02/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Zodra je mama wordt, krijg je allerhande lidkaarten. Denk maar aan een lidkaart voor de “ik drink koude koffie/thee club”, voor de “ik heb een mom-haircut club” (bob of hoge bun met uitspringende krullen en haren),  voor de “ik draag een altijd passende legging of maxi-jurk club”, niet te vergeten de “ik heb een toverhandtas club” (waar standandaard een koek, natte doekjes, ontsmetting, tut en soms zelfs een proper pampertje uit tevoorschijn komen op de meest random momenten), en ga zo maar door.

Er was één lidkaart waar ik een hekel aan had vóór ik mama was, en dat was die van de "ik reply pas na 1-2 dagen club”.  Ik begreep niet hoe het kon dat mijn sms, whatsappje of gemiste oproep 1-2 dagen onbeantwoord kon blijven bij die mama-vriendin … Je neemt toch weleens je gsm vast op het toilet of voor je gaat slapen? Als is het maar om het uur te checken?! Ik kon het nooit begrijpen.

Tot ik ook eindelijk mama werd van een super braaf en gemakkelijk dochtertje. Het eerste jaar kon iedereen nog spontaan en vrij direct op mijn reply of oproep rekenen. ‘Zie je wel dat het kan!’ hoor ik mezelf nog denken.

Het tweede jaar werd het al moeilijker en dacht ik af en toe ‘Ik antwoord straks wel, het is niet dringend …’ Ik antwoordde dan ook steevast diezelfde dag, al dan niet met een peuter-excuus. Voel je de bui al hangen??

En nu, het derde jaar, trek ik zonder pinken en zelfs met enige fierheid de lidkaart van de “niet-reply” club uit mijn toverhandtas …

En ik snap het!

Ja, ik hoor mijn gsm wanneer ik op het werk ben. Even snel kijken op het schermpje. Is het de school? Neen. Oef! Is het de man? Neen. Aan de afzender en de eerste zin te lezen, is het een super-mama-vriendin om even  bij te praten i.v.m. het weekend. Tof! Ik reply straks wel (ohoh).

Na het werk spring ik (bijna letterlijk) in de auto om eindelijk naar het vervolg van die ontspannende podcast te luisteren.  En dit natuurlijk onderweg naar school om mijn hartje op te halen. Aaaah, even aan niets denken. Oh, ik moet nog antwoorden op dat smsje …. Mjah, dat doe ik straks wel als ik thuis ben. Rijden en gsm = no no!

Hoe de thuiskomst met de dochter verloopt is altijd afwachten met een driejarige. Is ze hongerig en moe of wil ze direct spelen en vertellen over haar dag? Vandaag was het dus optie 1 …. Met de kleuter op de hand snackje maken en troosten. Die reply? Oh ja, dat doe ik wel na het avondeten. Eerst de dochter, duh!

Na het koken, de tafelanimatie verzorgen voor de kleuter, afruimen en opkuisen vliegen we direct de badkamer in voor het badje van de dochter en duo-ontspanning. Die reply doe ik straks wel, als ze in haar bedje lig.

Na het badje, hup naar boven om boekjes te lezen en wat na te praten. Met een kusje en de woorden ‘Slaapwel, lieve schat’ doe ik haar deurtje dicht en daar komt een zachte gelukzalige zucht vol liefde.

Eenmaal beneden krijgen de diertjes één-op-één aandacht, trek ik mijn jogging aan en plof zonder schaamte in de zetel voor een half uurtje romantische / melige Netflix-ontspanning. VERDIEND!

En die reply ??? …. Dat doe ik morgen wel. Zzz Zzz Zzz

 

Lindsey Voogt

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes