Homemade kitchen: Italiaanse balletjes

  • door Mama

Een klassieker met een twist: dat zal smaken! 

Een klassieker met een twist: dat zal smaken! 

Wat je nodig hebt (voor 2 volwassenen en 2 kindjes)

  • 250 gr spaghetti
  • 500 gr gemengd gehakt (varken-rund)
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • 1 sinaasappel
  • 2 blikjes tomaten in stukjes
  • Tomatenpasta
  • 1 ui
  • 4 wortels
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • Champignons
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Gehakte verse kruiden zoals basilicum, rozemarijn en oregano

Zo maak je het

Breng water aan de kook voor de pasta.

Meng het gehakt met een ei, paneermeel een beetje kruiden en een klein beetje fijn gehakte zeste (schil) van de sinaasappel. Rol ze in balletjes en bak ze in olijfolie.

Haal de balletjes uit de pan en gebruik het bakvocht om de ajuin in te fruiten. Voeg eventueel nog wat olijfolie bij.

Snij alle groentjes in fijne blokjes en voeg ze bij de ajuin. Respecteer de volgorde qua gaartijd : eerst de wortels, dan de rest van de groentjes. Bak de rest van de gehakte fijne groentjes bij en voeg het sap van een halve sinaasappel bij.

Doe een beetje water bij het mengsel. Voeg de blikjes tomaat bij en wat tomatenpasta en laat alles goed warm worden. Proef en eventueel bijkruiden.

Als de saus klaar is, kan je de balletjes verder laten garen in de saus.

Kook de pasta en giet af.

Serveer de pasta met de saus. 

Tip!

  • Voor de liefhebbers kan de zeste van sinaasappel vervangen worden door zeste van citroen. Geen citroensap in het mengsel doen, dit is te scherp van smaak.