4868fi.jpg

De nieuwe 15 min. kookbox van Smartmat uitgetest

29/08/2017

’s Avonds de kindjes van school afhalen en daarna snel eten op tafel toveren om die hongerige maagjes te vullen, daar komt dikwijls heel wat gegoochel aan te pas. Om nog te zwijgen over het feit dat de boodschappen snel tussen de soep en de patatten moeten gedaan worden. En had ik al vermeld dat ik soms een acuut gebrek aan inspiratie heb? Zeker omdat onze twee zoontjes vaak met lange neus kijken naar wat mama of papa hen durft voor te schotelen… Tijd om hulp in te schakelen, of toch zeker op piekmomenten. De 15 minutenbox van Smartmat kan misschien wel helpen om alvast het koken 's avonds vlot te laten verlopen!

inhoud doos

Nieuwsgierig

Toen ik de doos in handen kreeg, was mijn nieuwsgierigheid meteen geprikkeld. De verse ingrediënten zagen er alvast veelbelovend uit, dus ik checkte direct de receptjes: leuke gerechtjes, en maar 15 minuten werk. Benieuwd of die beloftes zouden ingelost worden!

Wat een gemak trouwens, om zelf geen weekmenu in elkaar te moeten flansen en de ingrediënten aan huis geleverd te krijgen.

Leon in doos

De doos viel ook meteen in de smaak bij de zonen, die er ideaal speelmateriaal in zagen. De oudste eiste de doos prompt op en maakte er een ‘verstoppertjeshuis’ van. Kindjes blij, mama blij!

noedels

Exotische smaken

Tijd om het eerste recept uit te testen: gele curry met peultjes en geroosterde pindanoten.

De instructies waren duidelijk en overzichtelijk, en ik ging meteen aan de slag. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er iets langer aan bezig was dan de 15 vooropgestelde minuten. Maar een gerecht dat op minder dan een halfuur op tafel staat valt voor mij nog altijd onder de categorie snel en gemakkelijk.

De maaltijd was niet onmiddellijk een onverdeeld succes. De zonen trokken (oh verrassing) hun neus op en de echtgenoot was een beetje sceptisch (hij is nogal gehecht aan zijn stukje vlees). Maar na de eerste aarzeling ging alles vlot binnen. De oudste was vooral dol op de noedels, de jongste was fan van de pindanootjes. En wij genoten van de exotische smaken in het gerecht.

Louis eet balletjes

Balletjes in tomatensaus: altijd een feest

Op dag twee hadden we niet veel tijd, ideaal dus om de opwarmmaaltijd boven te halen. De pot schafte op die dag balletjes in tomatensaus, en da’s altijd feest. Gewoon eventjes de schaaltjes in de microgolf schuiven en hop, vijf minuutjes later konden we al aan tafel. 

De bordjes werden in recordtempo leeggegeten, en ook wij waren zeer te spreken over deze maaltijd: lekkere tomatensaus met veel groentjes, kwalitatief gehakt en zalige verse puree. Nog een plus - en een must vind ik persoonlijk: de bereide maaltijd is gemaakt met biologische producten, zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. Als je dan voor een kant-en-klare maaltijd kiest, beter dan zo eentje vind ik... 

samen koken

Een toppertje

Het derde recept leende zich prima om de kindjes te laten meehelpen in de keuken. Ze vinden het altijd fijn als ze sous-chef mogen spelen, en dat durft ook al eens te helpen bij de eetlust achteraf. Want wat je zelf maakt, smaakt natuurlijk veel beter! Op het menu stonden deze keer pitabroodjes met gemarineerde kip. De kindjes hielpen om de groentjes te snijden (of beter, om die voor te proeven).

Lore kookt

Dit recept was absoluut onze favoriet van de week: iedereen kon zelf zijn broodje vullen met kip en groentjes naar keuze. Dat vonden de jongens geweldig, en het zorgde ervoor dat ze zich zelfs aan paprika en spinazie in hun broodje waagden. De saus met mosterd vonden zij niet zo lekker, maar ik zorgde voor een aparte versie waarbij ik de mosterd verving door wat ketchup, en die saus ging wel vlotjes binnen.
Een lekkere maaltijd met eigen inbreng voor iedereen: dit receptje hou ik zeker bij!

Meer van dat!

We waren in elk geval zeer te spreken over het experiment. Het is niet alleen gemakkelijk, het is ook de ideale manier om eens nieuwe gerechtjes uit te proberen. Dat de kindjes daarbij ook hun grenzen verlegden en al eens iets proefden waar ze normaal hun neus voor ophalen vond ik absoluut een meerwaarde. Experiment geslaagd dus :-), en voor herhaling vatbaar!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Smartmat. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Wedstrijd: We mogen 15 snelle kookboxen weggeven!

Ook nood aan een hulpje in de keuken? Wij mogen 15 snelle kookboxen van Smartmat wegschenken! Waag hieronder je kans.
Deze wedstrijd is afgelopen.