7899fi.jpg

De opvoedtips van Kate Middleton

25/01/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Kate Middleton is een inspirerende royal in Groot-Brittannië. Op tal van vlakken. Ook omwille van de manier waarop ze haar 3 kinderen, prinses Charlotte en de prinsen George en Louis, opvoedt. Volgens Britse kranten zorgt ze ervoor dat haar kroost zich voorbeeldig gedraagt door ‘codewoorden’ en enkele andere snuggere methodes te gebruiken. Benieuwd hoe zij het aanpakt?

In het openbaar op de juiste manier omgaan met je kinderen – en hun driftbuien, we zeggen maar iets – is soms niet makkelijk. Laat staan als je ongeveer het meest bekeken gezin van het Britse koningshuis bent. Prins/prinses of niet, ook de kindjes van Kate Middleton en prins William zijn niet altijd even handel- of voorspelbaar. Vorig jaar vertelde Kate over hoe ze het ook weleens lastig heeft met de driftbuien die haar kindjes kunnen krijgen.

Toch lijken de 3 kinderen, George (8), Charlotte (6) en Louis (3) in het openbaar meestal rustige en voorbeeldige kindjes. Hoe pakt Kate het dan aan? Warm en met veel empathie vooral.

Kate Middleton en prins Louis

Autoritatieve opvoeding

De opvoedingsstijl die ze hanteert, heet autoritatieve opvoeding. Een manier van opvoeden die de laatste tijd enorm wordt aanbevolen. Daarvoor gebruikt Kate Middleton enkele codewoorden en non-verbale technieken. “Kate vindt een mooie balans tussen gevoelig zijn en duidelijke grenzen stellen”, zegt dokter en opvoedingsexpert Rebecca Chicot.

 

Enkele technieken die Kate toepast:

  1. Hand op het hoofd: Kate legt geregeld minzaam haar hand op de bol van haar kinderen. Zo deed ze dat tijdens het huwelijk van haar zus Pippa in 2017 bij prins George, toen hij wat lastig deed. “Ze is goed in warm contact maken door hun hoofd aan te raken, een mooie manier van verbinden”, aldus dokter Chicot.
  2. Op het niveau van het kind zitten of staan: als Kate praat met haar kinderen, doet ze dat vaak op hun niveau. Letterlijk dan: op hun oogniveau. Ze buigt zich naar hen toe of gaat door haar knieën. Zo torent ze niet boven hen uit, en dat is een belangrijk signaal naar kinderen. Je boezemt als ouder je kind minder angst in als je oogcontact maakt, aldus ook andere opvoedingsepxerten.
  3. Vinger omhoog: Kate wijst haar kinderen soms terecht met de vinger, maar dus wel vanop hun niveau. En ze spreekt hen altijd kalm toe. “Zo straalt ze vastberadenheid én warmte uit. Ze praat hen niet naar de mond, maar wordt ook nooit kwaad”, weet Chicot.
  4. Babbeltje: als Kate en William hun kinderen willen terechtwijzen, doen ze dat niet door ze in de hoek of in een time-out te zetten. Ze gaan er mee zitten voor een babbelmoment. Uiteraard niet altijd letterlijk in de zetel, maar ze halen het kind in kwestie even uit de situatie, de ruzie of onenigheid. Vervolgens leggen ze duidelijk de gevolgen uit. Maar daarbij roepen ze nooit”, zegt Chicot.
  5. Tijd doorbrengen in de natuur: van Kate weten we dat ze enorm houdt van de natuur en de buitenlucht. Ze is ervan overtuigd dat veel buiten zijn en genieten van de simpele dingen ook goed is voor haar kindjes. “Als kind bracht ik veel tijd door buiten en ik ben er erg door gepassioneerd. Ik denk dat het zo goed is voor je fysieke en mentale welzijn”, vertelde de hertogin zelf eerder in de media.
  6. Affectie tonen: Kate zal er nooit voor terugdeinzen om haar affectie voor haar kinderen te tonen in publiek. Ook William laat dit geregeld zien. Knuffels en kusjes met de kinderen staan op tal van foto’s. “Knuffels zijn belangrijk. Dat vertel ik mijn kinderen”, zo zei Kate in 2018. Deze houding maakt het koppel verschillend van de rest van het Britse koningshuis, dat normaal nogal schaars omspringt met publieke uitingen van affectie.

 

Kate Middleton en prins William met hun kinderen, prins George en prinses Charlotte

 

 

(bron: the mirror)

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes