3978fi.jpg

De realiteit achter de mooie foto die alleen wij als ouders kennen

21/06/2019

Dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. De Instagramplaatjes van jonge moeders doen misschien vermoeden dat onze kleintjes hele dagen rozig en zoet op een schapenvachtje liggen. Of rustig en tevreden van hun dag genieten. Maar vaak hoort er een voor en na bij een dergelijke foto. Eentje met een rauw kantje aan voor de desbetreffende ouders. En die realiteit wordt meestal niet vastgelegd.

De realiteit achter de foto die alleen wij kennen

Steeds meer en meer verschijnen er wel eerlijke foto's in de media. Maar dan nog.

Ja, mijn man knuffelt hier thuis elke avond babykrampjes weg. Maar als ik een foto neem dan ziet de baby in kwestie er vooral ontzettend lief uit. Een foto is namelijk stil. Er komt geen geluid uit. Mijn kleine mannetje krijst nochtans de buurt bijeen en spuwt een beetje onverteerde melk op zijn zorgvuldig gekozen borelingenpakje. Melk die na een kwartier al zuur ruikt. Hij zet zijn scherpe nageltjes in ons vel. Het voelt als een paar stevige speldenprikken. Na anderhalf uur troosten voelt mijn man zijn kont niet meer. 'Klik'.

Maar de 'negatieve' gevoelens vervagen als ik naar de foto kijk. Er hoort een realiteit bij die alleen wij kennen (en met ons allicht wel alle ouders van wie de baby's weleens krampjes hebben, lees: alle ouders dus). Het is een herinnering die bij een schijnbaar perfecte foto hoort. Maar onthoud, beste (bijna) ouders: spiegel je niet aan wat niet meer is dan een momentopname en maak vooral je eigen (mooie) herinneringen.

papa met baby

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes