De realiteit van mama zijn als je kind ziek is

  • door Mamabaas

Mama zijn. Het is mooi, het is vermoeiend, het is grappig, het is uitdagend. En soms, soms dan ben je gewoon wanhopig. Zoals de Amerikaanse blogster Kelli Bannister aka 'The barefoot mum'. Haar twee oudste kinderen zijn al tijden ziek, ze heeft in geen dagen echt geslapen en is fysiek en mentaal uitgeput. Op een ochtend begint de jongste dochter ...

Kelli Bannister motherhood

Mama zijn. Het is mooi, het is vermoeiend, het is grappig, het is uitdagend. En soms, soms dan ben je gewoon wanhopig. Zoals de Amerikaanse blogster Kelli Bannister aka 'The barefoot mum'. Haar twee oudste kinderen zijn al tijden ziek, ze heeft in geen dagen echt geslapen en is fysiek en mentaal uitgeput. Op een ochtend begint de jongste dochter zwaar te hoesten en raakt half hysterisch. En dan doet ze wat baby's het allerbeste kunnen: overgeven over zichzelf, mama en de halve kamer. "Mijn moederinstinct nam het over. Ik heb mezelf en haar uitgekleed en ben in de douche gaan zitten. Het warme stromende water en het huidcontact kalmeerden haar binnen enkele minuten."

Wat ze op dat moment niet wist, was dat de vijfjarige foto's had genomen met haar gsm op dat moment. "Ik wist dat hij binnen was gekomen om te melden dat ik een bericht had gekregen, maar ik had niet opgemerkt dat er foto's werden genomen. Pas later, toen baby Summer lag te slapen, keek op de gsm en ontdekte de foto's. Ik heb er lang nagedacht of ik ze zou posten, maar ze tonen zo'n rauw beeld van wat moeder zijn écht is, dat ik het besloten heb om te toch te doen. Mama zijn in al haar glorie: vettig haar en alles!"

Foto credit: Kelli Bannister