6097fi.jpg

De verloedering

22/07/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Wat een zálige dagen.  Wát een weer.  Mijn hart bloedt voor onze planeet's global warming maar vanuit egoïstisch standpunt vind ik het héérlukkk!

Ideaal voor single mommies (dare I say... for ALL mommies?) want met deze tropische temperaturen beperkt onze dagelijkse ploetermama-versus-peuterpubers-oorlog zich maar tot het proberen aan te krijgen van twee kledingstukken in plaats van honderd in de winter. 

In ons gezinnetje van drie hebben wij in de winter eindeloze discussies over sokken, marcellekes, t-shirts, broeken, truien, jassen, handschoenen, sjaals en alsof dat dan nog niet genoeg is: over die G**VER***SE mutsen!!!!!!!

(Dan zwijg ik hier expres nog over de schoenen omdat ik geen lezers wens te traumatiseren.)

Zelluf doen

Vaak word ik in mijn veldslag dan nog onderbroken ook omdat ze het plots in hun ster krijgen en ze het zelf willen doen. 

Met één voet al uit de deur (want we moesten wééral 10 minuten geleden vertrokken zijn) moet ik binnen een paar nanoseconden beslissen: laat ik ze naar school gaan als Bassie en Adriaan of riskeer ik acute haaruitval en probeer ik alsnog die achterstevoren trui en die binnenstebuiten broek te corrigeren?

Winter for kids... sooooo extra. (Zucht.)

In my face

Even terug naar onze 'héérlukkke' zomer.

Hippiecultuursgewijs durven wij in deze smeltende hitte nogal eens naakt rond te lopen thuis.

Twee paar zachtroze billekens en 1 paar verflenste borstjes.

Pagadder Nummer 1 was de effecten van Moedertje Tijd (#SmashThePatriarchy) op mijn corpus ook niet ontgaan en vroeg ontsteld:  'Mama, waarom hangen uw borstjes zo een beetje? Waarom staan die niet mooi recht?'

Lap. Pets! Recht in mijne face.

Olympisch kampioen ‘jezelf sito presto bijeenrapen’

Olympisch kampioen ondertussen in Uzelf Sito Presto Bijeenrapen zei ik rustig tegen mijn hartendiefken:

'Awel hé, mijn lieveling, dat komt door de tijd.  Hoe ouder een vrouw wordt, hoe meer de borstjes richting navel groeien.  Maar weet je wat?  Hoe oud ik ook word en hoe erg mijn tepeltjes ook richting vloer beginnen te kijken, ik zal wel altijd dertig jaar wijzer zijn dan jou.' 

Love you!

 

MotherHustler

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes